У літній період на ринку - роздолля! Різні кольори апетитного товару радують око. Тут вся райдужна палітра: полуниця, абрикос, перець, салат, слива, баклажани.
Від такого достатку навіть слинки течуть! Але навіть "дари природи", які є найбільш корисними можуть завдати шкоди організму.
Одне з відомих всім правил здорового харчування - вживати менше солоного і копченого, жирного, солодкого, а замість цього вживати фрукти й овочі, ягоди. Це правило, як і всі, має виключення.
Сирі овочі містять меншу кількість калорій, але зате більше мінеральних речовин і вітамінів.
Але потрібно враховувати особливості свого організму. Безліч овочів не можна вживати в сирому вигляді при виразці дванадцятипалої кишки і шлунку, а також при гастриті.
Але є відмінний альтернативний варіант - приготування овочів на пару: у такому разі залишиться безліч корисних речовин і усунеться подразнюючу дію на травний тракт.