Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Обов’язки Житомирських ЖЕКів!!!
 
24-04-2010, 11:42  Суспільство / Влада / Господарство / Економіка

Обов’язки Житомирських ЖЕКів!!!

 
1. Прибирання сходових клітин – щоденне підмітання та миття під'їзду 2 рази на місяць.

2. Прибирання прибудинкової території (двірниками) – щодня.
'Обов’язки

3. Вивезення та утилізація побутових відходів – взимку раз на 3 дні, влітку щоденно.

4. Прибирання підвалів, технічних поверхів і покрівель – двічі на рік.

5. Технічне обслуговування ліфтів – згідно графіка.

6. Техобслуговування внутрішньобудинкових систем тепло-і водопостачання, водовідведення та каналізації (поточний, щотижневий огляди) – згідно заявок мешканців.
'Обов’язки

7. Дератизація і дезінсекція (знищення гризунів та комарів) – не входить у квартплату в Житомирі і проводиться тільки в тому випадку, якщо є заявки жителів.

8. Обслуговування димово-вентиляційних каналів ( В кожному ЖЕКу працює пічник, якого не обов'язково щодня бачити, тільки коли відсутні тяга або є інші проблеми. Це безпека мешканців. Послуги пічника обходяться кожній родині всього в 0,02 коп.).

9. Поточний ремонт конструктивних елементів, інженерних систем і технічних пристроїв будинків (інженерних мереж) – згідно графіка або за потребою.

10. Підготовка житлових будинків до роботи в осінньо-зимовий період.
'Обов’язки

11. Освітлення місць загального перебування, підвалів (З цього питання у людей виникає багато питань. Як уточнила Світлана Пивоварова, згідно 560-ї постанови від 2005 року ця послуга скасована, вона ЖЕКами не надається і в плату не включається. Мешканці повинні за свій рахунок вкручувати лампочки в міру необхідності. А електрики ЖЕКів працюють над освітленням у під'їзді – вмикачі, розетки, патрони, проведення електропроводу, напруга на антени і підсилювачі і т. п.)
'Обов’язки

«Яскраво освітлені підвали відійшли в історію, - сказала Пивоварова. - Нові правила передбачають подачу електроенергії на 36 вольт, а не на 220, як було раніше».
'Обов’язки

Світлана Пивоварова впевнена, що з цього списку мешканцям слід відмовитися лише від прибирання сходинкових майданчиків – наприклад, в Рівному все місто відмовився від такої послуги, мешканці прибирають самі. Прибирати з переліку інші пункти небезпечно (проводка, вентиляція...), оскільки саме ЖЕК є відповідальним за експлуатацію та утримання житлового фонду і безпечне життя населення.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!