Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі приймати чи не приймати роботу ЖЕКу буде вирішувати старший по будинку.
 
13-06-2010, 12:38  Суспільство

У Житомирі приймати чи не приймати роботу ЖЕКу буде вирішувати старший по будинку.

 


У Житомирі приймати чи не приймати роботу ЖЕКу буде вирішувати старший по будинку.


'У


На найближче засідання виконавчого комітету виноситься проект рішення про запровадження нової системи взаємин жителів і житлових підприємств. Про це поінформувала мер міста Віра Шелудченко.

«Розраховується граничний тариф на житлові послуги, який буде винесено на розгляд міськвиконкому. Обираються старші в кожному багатоквартирному будинку і саме вони будуть контролювати якість надання послуг. Старший будинку підписує акти виконаних робіт - і в кінці місяця виставляє рахунки за конкретно виконані роботи, тоді як раніше було - робили, не робили, а плати », - зазначила Віра Шелудченко.

На найближче засідання виконкому виноситься проект рішення «Про затвердження Положення про старшого по будинку в житловому фонді міста Житомира», де прописані порядок обрання та переобрання старшого по будинку, обов'язки і права старшого по будинку і житлово-експлуатаційних організацій і підприємств.

«З 1 вересня житомиряни платитимуть КВЖРЕП лише за фактично надані послуги і будуть мати реальний механізм контролю за виконанням покладених на житлові підприємства функції. Не зробив КВЖРЕП роботу, житель маєте право не платити за послугу. Такого раніше не було », - зазначила Житомирський міський голова Віра Шелудченко.

Реформування системи оплати за житлові послуги стосується як комунальних житлових підприємств, так і приватних. Така система передбачає встановлення і доведення до мешканців чітких стандартів надання послуг житловими підприємствами: як часто повинна прибирати прибудинкова територія, проводитись вологе прибирання під'їздів, миття вікон і т.д. Перелік таких стандартів і графік надання послуг тепер висітиме у кожному домі.

Крім цього, новою системою передбачено так званий граничний тариф. Розрахунками встановлюється гранична сума до сплати мешканцями за умови, що протягом місяця будуть надані всі передбачені послуги. Але якщо якась з послуг протягом місяця не надавалася, то фактичний тариф буде менше граничного.

Про це повідомляє управління зі зв'язків з громадськістю міської ради

Щоб надати жителям можливість чітко контролювати, чи виконує підприємство свої обов'язки і на скільки правильно проводиться ним нарахування плати за комунальні послуги, - передбачається, що щомісяця будуть готуватися акти виконаних ремонтних робіт та надавати їх на узгодження старшому будинку. Якщо, наприклад, жителі бачать, що прибирання у під'їзді не здійснювалася згідно з графіком, розміщеному на дошці оголошень біля під'їзду, вони мають право вимагати зниження плати у цьому місяці.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!