Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » На Житомирщині земельна війна - селяни повстали проти своїх же депутатів
 
14-07-2010, 09:43  Суспільство

На Житомирщині земельна війна - селяни повстали проти своїх же депутатів

 
Земельні конфлікти виникають не тільки у великих містах.
Наприклад, жителі села Пряжево, Житомирської області, воюють зі своїми ж народними обранцями, які на місці гарного лісу хочуть збудувати будинки. Депутати стверджують, що дерева зіпсовані, і ні від кого не убуде, якщо їх спиляти. Селяни ж говорять, що не дадуть в образу сосновий ліс.

На Житомирщині земельна війна - селяни повстали проти своїх же депутатів



Багато старожилів села Пряжево пам'ятають, як ще 50 років тому вони садили ці дерева своїми руками. А тепер їх зрізають незрозуміло чому.

- Тоді ще голова колгоспу говорив - виросте цей ліс, буде для ваших дітей, і для ваших онуків. І що, виріс ліс, і бачите, що тут відбувається. Тут і лісник був від колгоспу, доглядали за цими деревами, - каже Олег Теслюк.

Десять гектарів лісу пішли під забудову на основі рішення депутатів сільської ради, оскільки сосни ростуть в кордоні населеного пункту. Народні обранці свою ініціативу пояснюють просто - сосни поїли короїди, тому їх сміливо можна пускати під пилку та сокиру.

- Ну, цей ліс він не так іде, як ліс. Він уже як зіпсований, його поїв короїд. Я вас не смішу, я вам говорю так, як є. Це не сільрада встановила, виїжджала комісія, - пояснює депутат Сінгурівської сільради Галина Чугаєвський.

Люди припускають, що народні обранці просто змінили цільове призначення ділянки. І замість «п'ятдесятирічного соснового лісу» вказали - «зелені насадження». З'ясувати правду не вдалося - до приїзду журналістів з сільради всі «випарувалися».

Можновладці пояснюють, що будуть будувати будинки з благою метою - щоб всі нужденні в розширенні житлоплощі могли отримати власне житло. Щоправда, селяни впевнені, що це буде просто бізнес. Адже до обласного центру тут рукою подати, будинки будуть користуватися попитом.

Щоб захистити дерева, люди зібрали підписи і направили їх до прокуратури та екологічної інспекції. Там обіцяли розібратися в ситуації. Якщо це не справить дії, то селяни готові їхати до Києва, до Президента і генпрокурора.
За матеріалами: kriminal.tv

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!