Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Соціальні мережі. Що це і чи потрібні вони?
 
23-08-2010, 11:20  Суспільство

Соціальні мережі. Що це і чи потрібні вони?

 
На сьогоднішній день всесвітня мережа Інтернет та комунікації за допомогою її стали настільки популярними, що мало хто не знає, що таке соціальні мережі. Існує безліч визначень даного терміну, проте в цілому соціальну мережу в Інтернеті можна представити як програмний сервіс, якийсь майданчик для взаємодії людей у групі або групах.

Соціальні мережі. Що це і чи потрібні вони?



За статистикою найбільш популярними відомими соціальними мережами є: Odnoklassniki, Vkontakte, Facebook, Myspace, а також Twitter. Що ж являють собою перераховані ресурси? Odnoklassniki - це російський сайт, який призначений для листування та пошуку колишніх однокласників, однокурсників, товаришів по службі і колег по роботі. Більш популярними і відвідуваними є Vkontakte і Facebook.

0



Дані ресурси позиціонують як соціальні мережі для студентів та випускників вищих навчальних закладів. Myspace, а також Twitter являють собою універсальні соціальні мережі, що включають в себе можливості і сервіси вище перелічених ресурсів. Їх особливістю є те, що на них мають свої сторінки практично всі сучасні музиканти та актори, що в принципі дозволяє будь-якому користувачеві мережі входити в безпосередній контакт із зірками сцени і кіно, дізнаватися найсвіжіші новини з перших рук і слухати улюблену музику через вбудований в сторінку плеєр.

Результатом такого широкого використання соціальних мереж стала зміна уявлення людства про Інтернет. Якщо раніше всесвітня павутина розглядалася як сховище корисної інформації, то зараз на перше місце вийшли комунікативні і репрезентативні можливості мережі. Наше життя чітко обмежує кожного по статі, національності, професії і т.д. Інформаційний простір не обмежує ніяк, тому в мережі людина може постати ким завгодно, що дає можливість експериментувати зі своєю особистістю і створювати свій індивідуальний образ відповідно до своїх бажань.

Звичайно, завдяки перебуванню в соціальних мережах людина знаходить нових друзів та однодумців, розширює кругозір, збагачується знаннями. Головним достоїнством даних ресурсів є отримання цінного досвіду спілкування (в тому числі і з протилежною статтю), а для людей з фізичними вадами і дефіцитом спілкування можливості, що представляються соціальними мережами, чи не єдиний спосіб мати коло спілкування і діяти на рівних в суспільстві. Проте є і негативні сторони.

Підіб'ємо підсумки. Чи потрібні нам можливості соціальних мереж як такі?

Відповісти негативно на це питання складно, оскільки всі ми розуміємо, що живемо в епоху інформаційного суспільства. Так, це необхідно і актуально. До речі, треба додати, що ми повинні представляти себе в мережі, як це для нас можливо, безпосередньо, без вигадування альтернативної ідентичності і як наслідок, пов'язаного з нею акторства. Використання комунікативних та творчих сторін соціальних мереж, у силу їхніх переваг, безумовно, є виправданим. Однак не варто обмежувати себе можливості живого спілкування з людьми, радості робити їх щасливими і потрібними у вашому житті.
За матеріалами samosoboj.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!