Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Що дають дітям татусі?
 
28-09-2010, 21:29  Суспільство

Що дають дітям татусі?

 
Тобто, яка їх роль у вихованні? Щоб відповісти на це запитання, варто звернутися до історії.

0



Традиційно, ще до революції главою сім'ї вважався чоловік, який повністю утримував сім'ю, забезпечуючи її всім необхідним. Його слово було законом. Він не тільки вирішував, де і як виховуватися, навчатися, відпочивати дитині, а й відповідав за своє рішення матеріально і морально.

Саме від чоловіка завжди виходила логіка і здоровий глузд у прийнятті рішення. Жінка ж, традиційно, як носій абсолютно протилежних рис характеру, давала дітям душевне тепло і зігрівала їх любов'ю. Саме ці дві іпостасі лежали в основі благополучної сім'ї і нормального виховання дітей.

Після революції життя стало більш напруженим, чоловіки більше перебували на роботі, але як і раніше могли стукнути кулаком по столу, заявивши: "Я - голова сім'ї." Однак насправді вони вже втратили свій вплив на дитину, тому що втратили спілкування з нею.

У сучасних чоловіків інша проблема - вони вже не хочуть приймати рішень, щоб не відповідати за них. Це пояснюється незрілістю батьків, їх неготовністю до сімейного життя, та й просто лінню.

Нерідко батько не хоче брати участь у вихованні дитини, особливо, якщо він не планував її народження. Однією з проблем є і те, що в пошуках хліба насущного чоловіки проводять поза домом занадто багато часу. А жінка користуючись наданою їй роллю повновладною виховательки, часом переоцінює свої педагогічні здібності.

Відсутність батьків у сучасних сім'ях, навіть при їх офіційній присутності, створює великі психологічні труднощі в розвитку дітей.

Чоловік, з притаманними тільки йому судженнями, поглядом на життя, обов'язково повинен спілкуватися з дитиною, виховуючи в ньому сміливість, твердість, принциповість і вміння постояти за себе. Спілкування дитини з батьком потрібно обов'язково заохочувати.
На жаль, дітей у школі виховують, в основному, педагоги-жінки, а вдома, частіше за все, турботлива мати. Звідси і нерішучість, інфантильність, невпевненість у дітей що виросли, які дуже заважають їм у побудові власної кар'єри і власного життєвого шляху.

Тому жінкам можна дати одну єдину пораду: не бороніть спілкуванню дитини з батьком, навіть якщо сім'я розпалася і ви не бачите користі цього спілкування.

А чоловіки повинні розуміти, що дитина виросте щасливою, якщо навчиться самостійності, відповідальності, які їй потрібно прищеплювати, тобто мати самим і ділитися з дитиною.

Ніякі дорогі подарунки, модний одяг і суперсучасна техніка не виховають у дитини принциповості, терпимості і цілеспрямованності. Тільки мудре спілкування з дитиною, в результаті якого вона отримує відповіді на найпотаємніші питання, може виховати з неї самодостатню людину.

Батько при цьому повинен бути обов'язковим і абсолютним авторитетом, інакше всі його слова будуть ставитися під сумнів і не підуть на користь.

Створіть сім'ю, де головними є традиційні людські цінності - чесність, доброта, співчуття, щирість, шляхетність, тяга до знань і дитина сприйме їх як щось само собою зрозуміле.
За матеріалами dytyna.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!