Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Уряд Чехії легалізував наркотики
 
5-11-2010, 20:44  Суспільство

Уряд Чехії легалізував наркотики

 
З 1 січня громадянам Чехії дозволяється мати при собі до 15 грамів марихуани, до чотирьох таблеток екстазі, двох грамів амфетаміну, півтора грама героїну, один грам кокаїну.

Уряд Чехії легалізував наркотики



Дозволяється також вирощувати в домашніх умовах до п'яти кущів конопель та 40 галюциногенних грибів. Кримінальне покарання за зберігання вищенаведеної кількості наркотичних засобів скасовано.

У зв'язку з набранням чинності нового закону, ціни на наркотики в Чехії знизилися на 30-40%.

Тим часом у країні виникла суперечлива ситуація: з одного боку, купувати, мати при собі і вживати наркотичні речовини можна, з іншого - офіційних місць їх продажу немає, і торгівля залишається нелегальною.

За статистикою, 28% чехів молодше 24 років хоча б раз на рік курять "марихуану", що є найвищим показником в Євросоюзі. При цьому вживають важкі наркотики в середньому нижче, ніж в цілому по ЄС.

За даними Європейського моніторингового центру з наркотиків і наркоманії (EMCDDA), в Старому Світі саме чеська молодь - лідер по курінню марихуани. За матеріалами ТСН

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!