Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирські "приватні підприємці будуть реєструватися за електронкою?
 
11-11-2010, 22:19  Суспільство

Житомирські "приватні підприємці будуть реєструватися за електронкою?

 
Президент підписав закон про електронну реєстрації фізосіб-підприємців

0



10 листопада, Президент України Віктор Янукович підписав закон, прийнятий парламентом 19 жовтня поточного року, яким встановлено порядок проведення в Україні електронної державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців.

Як повідомляється, державний реєстратор на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці: здійснює облік отриманого ним від заявника електронного документа і направляє заявнику підтвердження факту одержання електронного документа, проводить необхідні реєстраційні дії у випадках, передбачених цим законом, і направляє заявнику відповідний документ у вигляді електронного документа і на паперовому носії.

У разі наявності підстави для відмови у проведенні державної реєстрації заявнику надсилається відповідне повідомлення в електронній формі.

Спеціально уповноважений орган з питань держреєстрації розробляє та розміщує на своєму офіційному веб-сайті всю необхідну інформацію щодо електронного формату вихідних документів, а також програм формування та подання документів, необхідних суб'єкту підприємницької діяльності для проведення електронної реєстрації, та забезпечує безкоштовний доступ до них.

Як повідомляється, закон вводиться в дію через 9 місяців з дня його опублікування.

У той же час, Янукович підписав закон про підготовку та реалізацію інвестиційних проектів за принципом "єдиного вікна", прийнятий парламентом 21 жовтня поточного року.

У законі визначається уповноважений орган, яким є регіональний центр з інвестицій та розвитку (державне бюджетна установа, яке відноситься до сфери управління центрального органу виконавчої влади у сфері інвестиційної діяльності).

Цей орган організовує надання суб'єкту інвестиційної діяльності послуг, пов'язаних з підготовкою та реалізацією інвестиційного проекту за принципом "єдиного вікна".

Уповноважений орган забезпечує напрям наданих суб'єктом інвестдіяльності документів суб'єктам надання адміністративних та господарських послуг, організовує отримання документів від суб'єктів надання відповідних послуг. Крім того, він забезпечує видачу суб'єкту інвестдіяльності комплекту документів, який дає право реалізовувати інвестиційні проекти.

Регламентація надання даного переліку послуг буде здійснюватися шляхом розробки уповноваженим органом за погодженням з суб'єктом інвестиційної діяльності оперативного плану дій з підготовки інвестпроекту до реалізації.

Нагадаємо, 20 жовтня віце-прем'єр з питань економіки Сергій Тігіпко заявив, що тепер підприємство в Україні можна зареєструвати за 15 хвилин, не спілкуючись ні з одним чиновником.

Як повідомлялося, 21 жовтня Верховна Рада України прийняла закон Про підготовку та реалізації інвестиційних проектів з принципом єдиного вікна.

За матеріалами RuporZT

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!