Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Українцям роздадуть електронні паспорти
 
19-11-2010, 01:48  Суспільство

Українцям роздадуть електронні паспорти

 
Міністерство внутрішніх справ розраховує, що реалізація проекту із запровадження електронного паспорта з біометричними даними для виїзду українців почнеться у другій половині 2011 року.

Українцям роздадуть електронні паспорти



Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як розповів у четвер на прес-конференції в Києві директор Державного департаменту у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб (ГІРФО) Євген Мамонов, у контексті перспективи введення безвізового режиму потрібне введення електронних паспортів з біометричними даними.

За його словами, на засіданні Кабінету міністрів 17 листопада запропонував компетентним органам розробити перелік біометричних даних, які міститимуться на чипі електронних закордонних документів.
«Ми вважаємо, що доцільно включити в цей перелік відбитки пальців як мінімум. Це дозволить ідентифікувати людину, - розповів директор департаменту.

На першому етапі законодавчого введення електронних документів, за його словами, фінансування не буде потрібно. На другому етапі - технічного виконання плану - фінансування необхідне.
Говорячи про те, що буде представляти собою новий документ для закордонних поїздок українців, Є. Мамонов розповів, що за зовнішнім виглядом він буде схожий на нині існуючий закордонний паспорт. Чіп з біометричними даними людини буде знаходитися в тильній стороні обкладинки документа і може поповнюватися новими даними.

Заміни діючих в даний час закордонних паспортів на електронні документи, за словами директора департаменту, не буде, діючими паспортами можна буде користуватися до закінчення терміну їх дії.

В даний час існує план першочергових заходів.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!