Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як готували наркотики 8000 років тому
 
4-12-2010, 18:49  Суспільство

Як готували наркотики 8000 років тому

 
Археологи виявили кокаїнщиків серед древніх перуанців

Як готували наркотики 8000 років тому



Нові знахідки археологів свідчать про те, що люди прагнули покращувати свої фізичні та психічні можливості за допомогою психостимуляторів ще кілька тисячоліть тому. Так що сучасні чай з кавою - лише ослаблені і «облагороджені» нащадки тих засобів, якими наші предки допомагали собі в дуже нелегкій боротьбі за виживання. Американські дослідники під час розкопок виявили на північному заході Перу сліди, які свідчили про розвинену звичку древніх перуанців вживати листя коки в якості засобу «розширення свідомості» і підвищення витривалості ще 8 000 років тому.

Листя рослини кока відомі головним чином тим, що саме з них здобувають сильний і швидко викликаючий звикання наркотик кокаїн. Однак кокаїн - винахід останніх 150 років, а стародавні перуанці тисячі років тому вживали натуральні листя коки в якості засобу відновлюючого сили і підвищуючого тонус усього організму.

Листя коки містять велику кількість різних алкалоїдів, які здатні знижувати відчуття голоду, поліпшувати травлення і частково компенсувати постійну нестачу кисню в умовах високогір'я.

Протягом досить тривалого часу історики і археологи вважали, що культурі споживання листя коки близько 5 000 років. Однак останні відкриття вчених з американського університету Вандербілта дозволяють значно відсунути цю дату вглиб тисячоліть.

Артефакти, виявлені під час археологічних розкопок на північному заході Перу, вказують на те, що древні перуанці стимулювали себе за допомогою листя дивної рослини ще 8 000 років тому.

Вчені з університету Вандербілта виявили в підземному приміщенні однієї із стародавніх перуанських будівель камені з вапняним нальотом, на яких, на думку вчених, жителі нагрівали листя, щоб вони придбали наркотичні властивості. Потім листя розжовували. Вапно, а точніше луг сприяли кращому витяганню алкалоїдів.


За матеріалами «Багнет»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!