Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Кефір - самий "розумний" кисломолочний продукт
 
7-12-2010, 01:46  Суспільство

Кефір - самий "розумний" кисломолочний продукт

 
На багато питань є всього одна відповідь. Що робити, якщо треба схуднути? Що випити після тренування, щоб відновити сили? До чого вдатися, якщо після вчорашньої вечірки розколюється голова? Що перехопити, якщо роботи більше, ніж у Юлія Цезаря? З чого почати день? Чим його закінчити? Вам потрібен тільки склянка - склянка кефіру. Справжнього - живого.

Кефір - самий "розумний" кисломолочний продукт



Найрозумніший

Святе місце порожнім не буває, у тому числі і на нашому столі. Коли років 20 тому в країну в яскравих упаковках хлинула кисломолочна продукція з Заходу, у нас вже багато десятиліть існував продукт, в який в багато разів перевершує всі ці новинки. Судіть самі: якщо в звичайній «кисломолочці» 1-2, у кращому випадку - 3-5 корисних бактерій, то в кефірі - до 22 видів корисних мікроорганізмів! Уявіть, наскільки «розумніший» кефір своїх «побратимів по молоку». Адже два десятка видів кефірних культур не тільки перетворюють молочний цукор на молочну кислоту (а її, на відміну від лактози, переносять практично всі), але і підсилюють і продовжують роботу один одного. І візьміть до уваги: всі ми - різні, жоден організм не схожий на інший. Саме в кефірі шлунок і кишечник кожного можуть почерпнути саме те, що потрібно конкретно йому, тому що є, з чого вибрати. Це, до речі, було підтверджено неодноразовими дослідженнями РАМН ...

Найсучасніший

Кефір взагалі по-справжньому сучасний, тому що це чи не єдиний кисломолочний продукт, який успішно відповідає всім викликам часу. Його корисна мікрофлора захищає, якщо ви приймаєте антибіотики, і виводить з організму шлаки, покращує травлення, а якщо пити кефір регулярно, то й обмін речовин. Більше двадцяти видів корисних мікроорганізмів вбивають збудників деяких шлунково-кишкових захворювань. Кефір здатний і зміцнити імунітет, і врятувати від синдрому хронічної втоми і порушень сну.

Молочна кислота, яку виробляють культури кефірів, - справжнє золото для людського здоров'я. Вона стимулює секрецію шлункового соку і посилює скорочення стінок кишечника, допомагає нашому організму засвоїти кальцій, залізо, вітамін D. Саме вона тонізує і допомагає нам втамувати спрагу, компенсуючи втрату цінних мікроелементів. Ось чому кефір однаково добре пити і в спеку, і після виснажливої роботи на присадибній ділянці, і після активного тренування. Тим більше що виробники живого кефіру давно пішли назустріч побажанням споживачів і додатково збагатили свій продукт потрібними вітамінами. А амінокислот і вітамінів A, D, Е в кефірі навіть більше, ніж у молоці!

Цей по-справжньому цілющий продукт допомагає відновити крихкий баланс, даний нашому організму природою. Тільки уявіть: кефір робить те, що під силу протеїновому коктейлю і декільком таблеткам вітамінів і пробіотиків. Якщо ви заміните один з не самих корисних продуктів у своєму раціоні на живий кефір, через місяць побачите відчутні, і зримі результати - і на обличчі, і в області талії!

Найкорисніший

Але чому ми так підкреслюємо, що кефір повинен бути живим? Невже він буває і «мертвим»? Буває! Справа в тому, що ті самі живі культури кефірів виробники дуже часто замінюють на суху закваску, куди більше бідну за складом мікрофлори. В ній міститься один-два види бактерій, яких явно недостатньо для відновлення того, що потрібно нашому організму для ідеального травлення і захисту від передчасного старіння. До речі, на таких «неживих» продуктах часто стоїть слово не «кефір», а похідні від нього. Є й інші способи відрізнити дійсно корисний продукт. По-перше, термін зберігання: у живого кефіру він становить не більше 2 тижнів. По-друге, справжній живий кефір злегка піниться і має неяскраво виражений «щипаючий» смак. Його надає саме основа з живих кефірних культур. Залишилося зовсім небагато виробників, які, на наш погляд, змогли ще з радянських часів зберегти ту саму «правильну» живу закваску. Саме такий живий кефір дає всім, незалежно від віку, можливість харчуватися ефективно - корисно і недорого.



За матеріалами www.newsland.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!