Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Раціон від стоматолога. Корисні продукти для красивої посмішки.
 
9-07-2011, 17:28  Медицина

Раціон від стоматолога. Корисні продукти для красивої посмішки.

 
Корисні продукти.

Раціон від стоматолога. Корисні продукти для красивої посмішки.



Кефір. Людину, яка не знає про те, що для здоров'я зубів необхідний кальцій і фосфор, знайти досить важко. Але от де брати ці корисні елементи? Одним з кращих поставників того й іншого по праву вважається кефір. Безумовно, ці цінні елементи є і в інших продуктах, але справа в тому, що організм може засвоювати їх тільки в розчинній формі та в присутності органічних кислот. Кислоти у великій кількості містяться в цитрусових, у чорній смородині, в полуниці, але, на жаль, майже у всіх цих корисних фруктах відсутні кальцій і фосфор. У кефірі ж є і, те і інше, і саме тому його склад вважається найбільш збалансованим.
Риба. Для того щоб залишатися міцними, нашим зубам потрібні білки. Риба, як і м'ясо - відмінний постачальник необхідних організму тваринних білків. Однак на відміну від м'яса рибний білок містить менше сполучних волокон, а тому легше засвоюється і швидше перетравлюється. До того ж, у порівнянні з м'ясом, риба менш калорійна, а тому її без побоювання можна їсти навіть тим, хто мріє розлучитися із зайвими кілограмами. «У навантаження» до корисних білків любителі риби отримують ще й вітамін D, який потрібен для засвоєння кальцію, та й фосфору в рибі аж ніяк не мало.
Хліб. Доведено, що ті, хто любить хліб, рідше стають пацієнтами дантистів.
Хлібна скоринка не гірше зубної щітки очищає зуби від нальоту, а хлібний м'якуш в поєднанні зі слиною нормалізує кислотно-лужну середу в роті і перешкоджає виникненню карієсу.
Морква. Ще одна натуральна зубна щітка. Стоматологи радять згризати не менше двох свіжих морквин щодня.
Чорнослив. Допомагає боротися з карієсом і запаленням ясен. До такого висновку прийшли вчені з Мексики. Вони встановили, що чорнослив згубно діє на бактерії, що викликають карієс та інші запальні захворювання порожнини рота. Фахівці зуміли виділити хімічний компонент, який і додає чорносливу настільки чудові антибактеріальні властивості. За словами дослідників, ця речовина ефективна також проти бактерій, винних у виникненні так званого зубного каменя. На початок досліджень учених підштовхнули старовинні мексиканські кулінарні рецепти, з яких було відомо, що чорнослив дозволяє довше зберігати м'ясо свіжим навіть у спеку, коли у мексиканців ще не було можливості зберігати м'ясо в холодильнику. Перевіривши бактерицидні властивості чорносливу, і переконавшись в його противогнилісній ефективності, вчені зробили своє відкриття.
Гіркий шоколад. Дивно, але цей різновид шоколаду здатен протистояти карієсу!
Цей висновок зробили японські учені. Вони виявили в шоколаді речовини, які заважають бактеріям прикріплятися до поверхні зубів. Фахівці, щоправда, обмовляються, що найкорисніша по антимікробному впливу - це шкірка какао-бобів. А вона якраз іде у відходи при виробництві шоколаду. Але тим не менше властивостей що залишилися з лишком вистачає, щоб нейтралізувати шкідливий вплив цукру, що знаходиться в плитці шоколаду, на зубну емаль. До речі, експериментально це довели американські вчені. Вони спеціально годували піддослідних тварин їжею, що викликає карієс. Але одним підсипали какао-порошок, а іншим ні. У тварин, які їли їжу з какао, ікла збереглися в цілості. Так, як якщо б вони чистили зуби щодня
Автор: Ірина

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!