Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Ізраїльська компанія «Arrow ecology» хоче будувати сміттєпереробний завод в Житомирі
 
22-12-2010, 01:31  Суспільство

Ізраїльська компанія «Arrow ecology» хоче будувати сміттєпереробний завод в Житомирі

 
21 грудня керівництво Житомира та області зустрілося з Ізраїльської компанією «Arrow ecology», яка зацікавлена у будівництві сміттєпереробного заводу в місті.

Ізраїльська компанія «Arrow ecology» хоче будувати сміттєпереробний завод в Житомирі



Компанія більше 30 років займається очищенням побутових стоків, хімічних забруднень, нафтових плям і т.д. За словами представників компанії, «Arrow ecology» вдало здійснила ряд проектів з будівництва сміттєпереробних заводів в Ізраїлі, Австралії, США, Італії, Китаї та Румунії.

Сьогоднішня зустріч була першою, і її мета полягала в тому, щоб сторони могли ознайомитися з проектом.

Ініціатором зустрічі став Валентин Зубов - депутат Верховної Ради України.

«Сьогоднішня зустріч стала наслідком того, що уряд активізував свої зусилля за рішенням проблеми утилізації сміття в Україні. Це питання дуже актуальне для Києва, тому уряд дав доручення інституту ім. Патона розробити план будівництва сміттєпереробного заводу разом з Ізраїльської фірмою «Arrow ecology». Віце прем'єр-міністр Клюєв вніс пропозицію випробувати цей проект у декількох обласних центрах України. Тому я, в першу чергу, звернувся до губернатора Житомирської області Сергія Рижука, щоб випробувати його в Житомирі », - сказав Валентин Зубов, депутат Верховної Ради України, член фракції Партії Регіонів.

За словами керівника області Сергія Рижука, за останні 9 місяців його роботи він прийняв не менше 10 делегацій, які представляли компанії і фірми, які готові будувати сміттєпереробний завод в Житомирі

Як повідомили представники «Arrow ecology» компанія готова на 90% фінансувати будівництво заводу. Їм необхідно 2,5 гектара землі і 150 тон сміття щоденно (хоча за даними керівництва Житомира, за добу в місті накопичується не більше 110 тон).

Завод, який хоче побудувати ізраїльська компанія в Житомирі, використовує технологію, за якою сміття сортується за допомогою води.

«Завод буде сортувати, і переробляти окремо папір, метал, пластик. У результаті залишається 18% сміття, яке не сортується, тобто продукти, які неможливо переробити. Вони будуть вивозитися на звалище. Після переробки сміття, на виході, виходить біогаз і добриво. У залежності від потреб міста замість добрива це можуть бути різноманітні будівельні матеріали. Крім того, завод буде працювати без полігону побутових відходів, оскільки все сміття відразу йде на завод і переробляється. Будівництво заводу займе близько двох років », - сказав Юрій Михальчук, директор відділення« Arrow ecology »в Україні.

Сторони вирішили створити спільну робочу групу, яка вивчить умови як міста так і компанії, щоб зрозуміти як співпрацювати і втілювати проект у життя.

За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!