Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Вчені пояснили механізм появи «дежа вю»
 
29-01-2011, 10:35  Суспільство

Вчені пояснили механізм появи «дежа вю»

 
Швидше за все, Вам доводилося відчувати «дежа вю» - ніби Ви вже були в цій ситуації раніше. Вчені пояснили, від чого залежить це почуття.

Вчені пояснили механізм появи «дежа вю»



Дуже мало хто з нас здатний приймати вірні рішення в зовсім незнайомій ситуації, ґрунтуючись на своєму досвіді, на внутрішньому відчутті або інтуїції. Хоча це і здається досить просто, такими здібностями володіють не всі. Деякі люди можуть добре запам'ятовувати минулі події, накопичувати досвід, але не можуть раціонально скористатися ним при виникненні певних ситуацій у майбутньому.

Ці здібності багато в чому залежать від функціональних особливостей мозку. На здатність мозку узагальнювати різні спогади для вирішення поточних завдань впливає гіпокамп. Саме ця область мозку задіяна в процесах запам'ятовування і навчання. Однак досить важливий вплив на здатності мозку до узагальнення надає і проміжний мозок.

Вчені з'ясували, що чим тісніше зв'язок між гіпокампом і проміжним мозком, тим краще людина здатна узагальнювати минулі спогади і використовувати їх для аналізу поточної ситуації. Безліч функціональних зв'язків між проміжним мозком і гіпокампом допомагають нам якісно об'єднувати минулі спогади в єдину картину і використовувати їх у майбутньому.

Саме ці зв'язки викликають у нас почуття «дежа вю», а також на підсвідомому рівні допомагають орієнтуватися в незнайомих ситуаціях.
За матеріалами hnb.com.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!