Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Який саме хліб корисний для здоров'я
 
29-01-2011, 10:36  Суспільство

Який саме хліб корисний для здоров'я

 
Протягом десятиліть хліб був ізгоєм в очах лікарів-дієтологів - смачні хлібобулочні вироби вважалися причиною ожиріння, а також продуктом, здатним провокувати діабет 2-го типу та погіршувати його перебіг. Але зараз в умах дієтологів (принаймні, британських) стався переворот - з деякими застереженнями вони справили реабілітацію хліба.

Який саме хліб корисний для здоров'я




Більше того, саме хліб, на їхню думку, є одним з найбагатших джерел вітамінів і мінеральних речовин. Хліб з цільного зерна, виявляється, є джерелом особливого «складноперетравлюючогося» крохмалю, який забезпечує почуття насичення на більш тривалий період.

Британські лікарі-дієтологи, ґрунтуючись на звітах провідних виробників хлібобулочних виробів у країні, повідомляють, що вперше за останні 35 років у Сполученому Королівстві відзначається зростання споживання головного продукту харчування. Британці стали їсти хліба більше, причому збільшення споживання відбулося відразу на 10%.

Проте в даний час на відміну від минулих років це явище не стало приводом для тривоги і попереджень населенню, незважаючи на той факт, що британці найтовстіша нація в Європі, та й на «світовому рівні» теж не дуже відстають від американців і австралійців.

Тепер дієтологи стверджують, що хліб вкрай необхідний організму, оскільки є джерелом багатьох вітамінів і мінеральних речовин. Схоже, що «демонізація» хліба, що тривала протягом декількох десятиліть, закінчилася.

Автори рекомендують хліб з борошна грубого помелу (зрозуміло, якщо дозволяє стан шлунково-кишкового тракту) з додаванням насіння льону або іншими корисними добавками.

Нещодавно в хлібі був виявлений крохмаль особливого виду, який, довго перебуваючи в шлунку і кишечнику, усуває відчуття голоду і сприяє зниженню ваги.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!