Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як правильно вибрати шампунь
 
6-02-2011, 22:18  Суспільство

Як правильно вибрати шампунь

 
Підібрати шампунь, що ідеально підходить для певного типу волосся, досить складно. Тим не менш, питання правильного вибору шампуню, як і у випадку з будь-якої іншої косметикою, більш ніж актуальний - тільки правильно підібраний шампунь може вирішити проблему.

Як правильно вибрати шампунь



Шампунь - одне з найпоширеніших і звичних засобів для догляду за волоссям .

Відповідність шампуню типу волосся зазвичай вказується на етикетці - залежно від того, призначений шампунь для сухого, нормального або жирного волосся, інгредієнти, що входять до його складу, будуть різними.

Так, до складу формули шампуню для жирного волосся зазвичай входять такі інгредієнти, як хінін або танін, що видаляють надлишки секреції сальних залоз, через які волосся швидко забруднюється і набуває характерного жирного блиску. Крім того, регуляції роботи сальних залоз сприяє і вітамін B , що входить до складу шампуню для жирного волосся. А от шампунь для сухого волосся обов'язково містить зволожуючі інгредієнти, що компенсують втрату вологи і усувають сухість волосся. Один з найпоширеніших інгредієнтів такого типу - пантенол, форма вітаміну B, який сприяє утриманню волоссям вологи, не тільки створюючи на поверхні волосся свого роду захисну плівку, але і проникаючи глибоко в структуру волосся. Нарешті, шампунь для нормального волосся, як правило, виконує тільки одну функцію - видалення забруднень, і тому не містить будь-яких специфічних інгредієнтів.

Правильно підібраний шампунь допомагає не тільки позбавити волосся від забруднень, але й вирішити безліч різних проблем з волоссям - від сухості і ламкості до лупи. У випадку з проблемними волоссям необхідно вибирати шампунь не просто для певного типу волосся, але звертати увагу на його склад - у вирішенні різних проблем з волоссям допомагають різні інгредієнти.

Так, наприклад, якщо волосся грубе, кучеряве або пошкоджене, необхідний шампунь, до складу якого входять циклометикон або диметикон. Ці хімічні сполуки являють собою силіконові масла, що утворюють на поверхні волосся гладку захисну плівку, тим самим згладжуючи кутикули і потовщуючи волосся. За рахунок таких інгредієнтів волосся набуває додаткового блиску, менше страждає від статичної електрики і легше розчісується. Крім того, досить поширеними інгредієнтами у складі шампуню для відновлення пошкодженого волосся вважаються олеіловий, стеариловий і цетиловий спирти, які діють як мастильний матеріал, полегшуючи розчісування волосся.

Найпоширеніші інгредієнти в складі шампунів, призначених для лікування лупи - дьоготь і цинк. Як правило, лікувальні шампуні відрізняються специфічним дігтярним запахом, проте на волоссі цей запах не залишається.

Вирішити проблему посічених кінчиків волосся допоможе шампунь з силіконом, який «склеює» пошкоджені кінчики волосся, полегшуючи розчісування і покращуючи зовнішній вигляд волосся. Крім того, відновленню структури пошкодженого волосся сприяє кератин, а шампунь з лецитином підійде для волосся, пошкодженого хімічною завивкою і фарбуванням.
За матеріалами interlinks.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!