Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Такий корисний лимон
 
14-02-2011, 21:37  Суспільство

Такий корисний лимон

 
Серед найбільш корисних фруктів лимон займає почесне місце. Батьківщиною його вважається Бірма і північна Індія. Вітаміни, які містяться у лимонах, здатні поповнити більшу частину потреб у поживних речовинах організму людини. Хоча лимон дуже кислий фрукт, він надає протилежну дію на шлунок - знижує кислотність.

Такий корисний лимон



Проте рідко, хто може з'їсти кислий лимон у чистому вигляді. Однак завдяки такому яскравому смаку він використовується в безлічі страв, його додають і в м'ясо, рибу, і в напої, і у випічку. А серед напоїв лідирує чай з лимоном, справжній аристократичний напій.
Лимонний сік і шкірка чинять антисептичну дію. А листя лимонного дерева використовуються для зняття жару. Лимон надзвичайно багатий вітаміном С, який зміцнює імунну систему і діє як антиоксидант.

У соку одного лимона міститься близько 33% добової норми вітаміну С, а 1 столова ложка шкірки лимона містить 13% від цієї норми. Крім того, лимон стимулює апетит, сприяє травленню, знижує рівень холестерину в крові, полегшує судоми і коліки, має тонізуючу дію. Лимонний сік зміцнює нігті: він робить їх твердими і запобігає розшаруванню.

За матеріалами amfita.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!