Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Швейцарські акціонери ЗАТ «Житомирські ласощі» звернуться до Європейського суду
 
2-03-2011, 23:05  Суспільство

Швейцарські акціонери ЗАТ «Житомирські ласощі» звернуться до Європейського суду

 
Швейцарська компанія «Дельта Кепітал СА», яка володіє 95% акціями ЗАТ «Житомирські ласощі», заявляє, що її з допомогою судів виштовхують з України.

Швейцарські акціонери ЗАТ «Житомирські ласощі» звернуться до Європейського суду



Про це сказано в повідомленні компанії, за підписом голови Ради директорів «Дельта Кепітал СА» Жана-Поля Ван Мюнстера.

- Європейський інвестор, швейцарська компанія «Дельта Кепітал СА», змушена констатувати, що в України після судової реформи, руками суддів, використовуючи сумнівні юридичні судові процедури, її як інвестора, якому належить пакет акцій в статутному капіталі ЗАТ «Житомирські ласощі», позбавляють права власності на акції, завдаючи при цьому збитки на сотні мільйонів доларів США », - заявив він.

Як наголошується в повідомленні, схема позбавлення права власності була реалізована у три етапи.

У середині 2010 року міноритарні акціонери через судові позови на першому етапі позбавили інвестора можливості брати участь в управління підприємством, заблокувавши через суд діяльність вищого органу управління компанії - Спостережної ради. На другому етапі були фізично не допущені до участі у Загальних зборах акціонерів повноважні представники «Дельта Кепітал СА», що дало можливість підставним особам проголосувати зручні для них рішення. На третьому етапі, з порушенням правил підсудності, через суд в Києві були скасовані шість емісій акцій одинадцятирічної давнини.

- Про це рішення ми випадково дізналися через 5 місяців, - зазначає Ж-П. Ван Мюнстер.

Він відзначає, що компанія офіційно неодноразово зверталася до генерального прокурора, голови Служби безпеки, міністра внутрішніх справ України для того, щоб привернути увагу правоохоронних органів, які повинні захистити її права від очевидного відкритого порушення. Однак, на сьогоднішній день жодне з відомств не провело належної перевірки, і ситуація навколо ЗАТ «Житомирські ласощі» залишається непередбачуваною, наголошується в повідомленні.

Компанія «Дельта Кепітал СА» також зверталася до З'їзду суддів України 16 вересня 2010 року, її представники направляли скарги головам Вищого Господарського та Вищого Адміністративного судів, Ради суддів, зазначених судів, у Вищу кваліфікаційну комісію суддів України, Вища Рада юстиції України. Однак належної реакції не було.

- Тільки Вища рада юстиції почала перевірку щодо судді господарського суду Житомирської області Т. - ми отримали три офіційні відповіді від Голови ВРЮ про відкриття провадження, проте так до сьогоднішнього дня (з моменту звернення минуло шість місяців) не прийнято жодного рішення щодо цього судді, ми змушені були звернутися до суду на бездіяльність ВРЮ.

Компанія «Дельта Кепітал СА» заявляє, що "вже не вірить у перспективи законного відстоювання своїх прав, не вірить в правоохоронні органи і суди Україні, тому звертається до четвертої гілки влади Україна - мас-медіа, щоб остання провела власне незалежне журналістське розслідування та поінформувала ділове та політичне співтовариство про цей випадок ».

Одночасно компанія «Дельта Кепітал СА» обіцяє звернутися до іноземних дипломатичних представництв в Україні, депутатів Європарламенту та Єврокомісії з повідомленням про ризики, які очікують інвесторів, охочих вкладати кошти в розвиток економіки України.

- Завершальне слово у всій цій незбагненною для демократичної ментальності ситуації буде належати Європейському суду з прав людини, де відповідати за рішення національних судів буде держава Україна, - зазначив голова Ради директорів компанії «Дельта Кепітал СА».


Нагадаємо, в листопаді 2010 року ЗАТ «Житомирські ласощі», один з великих українських виробників кондитерської продукції (Житомир), оголосило про припинення діяльності шляхом злиття з ТОВ «Будстайл-XXI" та створення товариства з додатковою відповідальністю.

Відповідне рішення було прийнято на загальних зборах акціонерів, яке відбулося 20 листопада 2010 року. Встановлено термін для заяви претензій кредиторами - два місяці з дня оголошення про припинення діяльності.

Варто відзначити, що бойовики «Флагман-1» за мовчазної згоди житомирської міліції не пропустили для участі в Зборах акціонерів «Житомирських ласощів» представників власників компанії - Delta Capital SA, яка володіє 95% акцій ЗАТ.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!