Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Винороби б'ють на сполох: французькі вина втрачають свій смак і аромат
 
8-03-2011, 22:44  Суспільство

Винороби б'ють на сполох: французькі вина втрачають свій смак і аромат

 
У результаті кліматичних змін в Бордо погіршилася якість винограду

Винороби б'ють на сполох: французькі вина втрачають свій смак і аромат



Про зміни клімату останнім часом багато говорять вчені, а ось винороби б'ють на сполох вже давно: виноградарі Бордо почали помічати аномалії в погодних умовах свого району ще 30 років тому.

Зміни клімату в Бордо негативно позначається на якості винограду, і, відповідно, виготовлене з нього вино трохи втрачає смак та аромат. Про це повідомив Jean-Pascal Goutouly з Державного інституту сільського господарства (Франція). Тепер літо більш спекотне, через що виноград дозріває швидше, але період посухи якраз припадає на стадію формування смаку винограду. У результаті він втрачає свій дивовижний аромат, а у вин не буде оптимального балансу кислотності, цукру і танінів, які забезпечують їх повноцінний розвиток.

Але винороби не втрачають надію і звертають увагу на клони - невеликі варіації всередині сортів, які дозрівають трохи пізніше. Фахівці також досліджують кореневі системи лоз, які здатні більш ефективно видобувати воду під час посухи.

Ірина Кравців
«Багнет»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!