Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Що смачніше: риба гарячого чи холодного копчення?
 
18-04-2019, 16:44  Культура

Що смачніше: риба гарячого чи холодного копчення?

 

Смачна копчена рибка – це чудова страва, яка буває як на обідньому, так і на святковому столі. Вона готується двома способами – гарячого або холодного копченя. Розберемось, який варіант дозволяє отримувати більш смачну та поживну страву.


Особливості копчення


Неймовірний аромат, чудовий смак та, звичайно, поживність – це найголовніші переваги такої страви. Серед гурманів популярною є риба гарячого копчення http://r-b.in.ua/produkciya/riba-garyachogo-kopchennya-2/, котра має велику соковитість та м’якість. Але для її приготування необхідно дотримуватись жорстких температурних умов, інакше тушка просто зіпсується.


Рибку коптять до 2 годин, що залежить від її виду та розмірів. Готова страва має золотистий відтінок шкіри, а також неймовірний аромат.


Що смачніше: риба гарячого чи холодного копчення?

Трішки по-інакшому готують рибу холодного копчення. Це більш тривала та затратна процедура, яка передбачає засіл тушки протягом 2 тижнів. Коптять її при температурі в 30 градусів до 5 днів.


Незважаючи на такий тривалий процес, продукт також користується великою популярністю. А все завдяки його чудовому ароматові з пікантними відтінками, який він отримує від тліючого вогнища.


Що смачніше?


Звичайно, не можна сказати, яка страва буде найсмачнішою. У кожної людини свій смак, тому вона обирає те, що подобається їй. Але потрібно звернути увагу на деякі смакові особливості.


Риба гарячого копчення:



  • ароматна з вираженим запахом;

  • м’яка, тане в роті;

  • має насичений смак.


Риба холодного копченя:



  • характерний аромат з пряними нотками;

  • має більш щільну структуру, не розпадається;

  • пряний смак.


Крім того, потрібно враховувати особливості приготування страв.


Гаряче копчення має багато технічних переваг. Воно проводиться досить швидко, не потребує значних затрат ресурсів. Продукт можна спробувати відразу ж, як буде завершений процес приготування. Але таку рибку не можна довго зберігати. Її свіжість втратиться приблизно через тиждень.


Холодне копчення потребує великих затрат часу, але завдяки йому у рибі зберігається велика кількість вітамінів та мінералів, адже на неї не діє сильне тепле повітря. Така туша може зберігатися до 2 тижнів, але її обов’язково потрібно покласти до холодильника.


Не забувайте, що такий вид приготування страви дозволяє зберегти користь від рибки, а також наситити її приємним ароматом. Тому, який варіант обрати, може вирішити кожна людина окремо, розраховуючи на свій смак. Варто лише пам’ятати, що обидві страви є досить смачними та поживними.


Стаття створена при підтримці компанії «Рибка Боровицька».


Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!