Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Петрушка для здоров'я і краси
 
13-03-2011, 22:54  Суспільство

Петрушка для здоров'я і краси

 
Петрушка - одна з перших рослин, яке з'являється в городі навесні і росте до осені. Існують два різновиди - коренева, у якої в їжу вживаються і корінь і листя, і листова - тільки листя. Листова петрушка буває звичайна і кучерява. І та, і інша мають однакову харчову цінність.

Петрушка для здоров'я і краси



Петрушка представляє велику цінність для здоров'я, оскільки дуже багата корисними речовинами. У ній багато вітамінів - А та С (у 50г. зеленого листя петрушки міститься добова доза цих вітамінів), В1, В2, РР, К. Крім того вона містить важливі для організму калій, кальцій, фосфор, залізо, магній, цинк, ферменти , в тому числі інулін, регулюючий обмін глюкози в крові.

Хоча ми в першу чергу використовуємо петрушку як незамінну приправу, з давніх часів вона застосовується в народній медицині як лікарський засіб. Петрушка багата зеленим пігментом хлорофілом, який, як і залізо здатний впливати на процеси окислення в організмі, і корисна при недокрів'ї. Сік петрушки підтримує нормальне функціонування наднирників і щитоподібної залози, зміцнює судини і капіляри, має цукрознижуючою дією, (що особливо важливо для хворих на цукровий діабет), корисний при захворюваннях серця. Сік вичавлюють із зеленої частини рослини, пропускаючи її через м'ясорубку або соковижималку, заздалегідь дрібно порізавши.

Петрушка очищає нирки, печінку, жовчовивідні і сечові шляхи, допомагає при захворюваннях нирок і сечового міхура, використовується як сечогінний засіб. Петрушка стимулює виділення травних ферментів і підсилює перистальтику кишечника. Її застосовують при розладі шлунка, млявому травленні для підвищення апетиту, а також при гастритах зі зниженою кислотністю.

При зовнішньому застосуванні петрушка сприяє загоєнню ран, опіків і виразок, діє як дезінфікуючий засіб. Кашку з її листя прикладають до місць укусів комарів, бджіл, наривів. Петрушка корисна при запальних процесах в яснах і на слизовій оболонці порожнини рота. Вона є чудовим природним засобом, освіжаючим дихання. Ви можете сміливо їсти часник, потім, пожувавши листя петрушки, прибрати його запах.
Петрушка широко застосовується і для косметичних цілей. Вона багата на вітамін А, тому дуже корисна для шкіри і є складовою частиною багатьох косметичних продуктів. Застосовуючи петрушку можна і самим приготувати домашні косметичні засоби. Петрушка допомагає зняти почервоніння і набряклість, освітлює, освіжає і тонізує шкіру, оберігає її від зморшок, допомагає позбутися від вугрів.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!