Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Догляд за волоссям навесні: особливості сезонної реабілітації
 
17-03-2011, 21:50  Суспільство

Догляд за волоссям навесні: особливості сезонної реабілітації

 
Нашому волоссю зараз необхідна серйозна реабілітація. Починай не відкладаючи!

Догляд за волоссям навесні: особливості сезонної реабілітації



Чим зима зашкодила волоссю?
Волосся відчуває постійний брак вологи в повітрі: на вулиці - через холод, в приміщеннях - через опалення. Як правило, взимку волосся сильніше січеться, електризується, стає сухими і ламкими, виглядає тьмяними і слабким. Багато хто скаржиться, що в зимовий період волосся дуже сильно випадає. Якщо ти не носиш шапку, то волосся страждає від переохолодження, під шапкою волоссю теж не дуже комфортно - воно швидше жирніє, втрачає пишність.

Взагалі, активність сальних залоз взимку підвищується, тому волосся доводиться мити ще частіше, а це значить, частіше піддавати його впливу не найкращої водопровідної води. Додайте до цього всього традиційну сушку волосся феном, завивку за допомогою електрощипців, фарбування волосся, що теж не корисно для нього.

Крім того, не забувай, що зими в наших широтах - явище особливе. Наші зими відрізняються вкрай нестійкою погодою, коли її перепади створюють відчуття те справжньої зими, то ранньої весни, то сирої вогкої осені. Таке бурхливе змішання сезонів тільки посилює всі перераховані вище негативи, створюючи для волосся стан постійного стресу. Ось і виходить, що під кінець зими наше волосся чекає від нас допомоги від коренів до кінчиків.

Які шампуні вибрати?

Вибираючи шампунь, зверни увагу на такі його якості: зволожуючий, зміцнюючий, багатий мінералами, вітамінами, що дає об’єм. Як і завжди, придбайте кілька шампунів з різними ефектами для волосся, щоб мати можливість чергувати їх застосування. У цей період краще віддати перевагу універсальному шампуню, рекомендованому для всіх типів волосся, а ось додаткові засоби по догляду (кондиціонери, бальзами, маски) підбирайте спеціально для вашого типу волосся.

Добре, якщо у складі шампунів будуть такі натуральні добавки, як: суниця, береза, лісова вишня, липа, обліпиха, чорна смородина, кропива, реп'ях. Зараз буде правильним використовувати шампуні, які мають насичену основу, щоб для миття волосся досить було використовувати їх у малій кількості - така дозованість актуальна в період частого (навіть щоденного) миття волосся. А от для того, щоб під час миття, не травмувати і не пересушувати волосся, корисно проводити таку процедуру: шампунь видавіть на долоню і підставте під струмінь води - застосовуйте для миття тільки спінений шампунь, і наносьте його тільки на мокре волосся.

Кондиціонери і бальзами

У результаті миття волосся порушується цілісність їх верхнього шару - кутикули, тому для відновлення кутикулярного шару після миття, ще на вологе волосся наносять кондиціонер або бальзам. Застосування цих засобів можна чергувати, враховуючи їх різні особливості для догляду за волоссям. Враховуючи факт кінця зими, зверніть увагу на так звані бальзами-кондиціонери (2 в 1), які додатково живлять волосяні стрижні. Дуже корисні в цей період такі інгредієнти: обліпиха, китайський лимонник, реп'яхи.

Масла для волосся

Наслідуючи традиції східних дів, використовуй для догляду за волоссям в кінці зими різні масла: рицинове, реп'яхове, мигдальне, оливкове, кокосове, кунжутне, ладан, мирру.
Втирати масла у волосся краще теплими - для цього підігрійте його у ароматичної лампі, наприклад. Масла необхідно втирати перед миттям голови в корені сухого волосся. Для збільшення ефекту масло залишають на волоссі на 20-30 хвилин, обернувши голову поліетиленовою плівкою і зверху рушником. Цю процедуру рекомендують робити 1 раз на тиждень
За матеріалами BT-lady.com.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!