Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Клієнтам «Родоводу» віддадуть гроші після травневих
 
26-03-2011, 23:33  Суспільство

Клієнтам «Родоводу» віддадуть гроші після травневих

 
В «Ощадбанку» чекають постанови Кабміну і готові виплатити готівкою

Клієнтам «Родоводу» віддадуть гроші після травневих



Вкладники отримують всього по 150 гривень на день.
240 тисяч вкладників «Родоводу» отримали надію на повернення своїх кровних (а це близько 4 мільярдів грн.). У вівторок 29 березня Кабмін повинен прийняти постанову про переведення всіх депозитів в «Ощадбанк», який має найбільшу мережу відділень по країні (їх близько 6000). Голова правління «Ощадбанку» Сергій Подрєзов заявив: виплати планується розпочати протягом місяця після прийняття постанови (враховуючи, що на реєстрацію документа в Мін'юсті відводиться 10 робочих днів, це середина травня, але може бути і раніше, якщо постанову зареєструють швидше).

Експерти «Сегодня» Олександр Жолудь і Андрій Бурхливий вважають, що найбільш трудомістким і тривалим етапом виявиться передача реєстру вкладників з «Родоводу» в «Ощадбанк» і його розсилка по філіям з урахуванням місця проживання вкладника. Це займе мінімум два тижні, а то і більше. Потім обіцяють, що зароблять call-центри, де проконсультують всіх безкоштовно. Як альтернатива, експерти радять звертатися до центрального райвідділу банку за роз'ясненнями, але не раніше ніж у середині квітня. Поки в банку не вирішили, за яким принципом стануть виплачувати гроші: хто раніше звернувся, той раніше й отримає або в порядку живої черги. Але Подрєзов запевнив: видадуть всі налом, якщо клієнт того захоче.

Жолудь упевнений, що вклади виплатять всім, тому що, крім пасивів (депозитів), в «Ощадбанк» передадуть і активи «Родоводу» - приблизно 1 млрд грошима і на 3 млрд облігаціями держпозики, які будуть затребувані на внутрішньому ринку (зараз їх пропонують під 9% річних). «Але основна маса грошей, особливо великі внески, залишиться на рахунках - банк може тягнути час, посилаючись на брак готівки, поки клієнт не погодиться на переоформлення», - вважає Жолудь.

ЯК БУДУТЬ ВИДАВАТИ ГРОШІ

Всі виплатять за місцем проживання та «одним шматком», але не раніше травня

РЕЄСТР. «Ощадбанк» отримує від «Родовід банку» реєстр усіх вкладників (їх близько 240 тис. чол.) і розподіляє їх за місцем укладення договору в свої відділення. У «Ощадбанку» близько 6000 відділень по всій Україні.

ТЕРМІН. З квітня по номеру безкоштовного телефону Call-центру «Ощадбанку» (обіцяють повідомити пізніше) можна буде дізнатися, де і коли будуть проводитися виплати (планується, що вони почнуться після травневих свят). У банку говорять, що за бажанням вкладника виплати можуть бути зроблені в повному обсязі, і обіцяють, що відсотки за договором також виплатять на момент отримання вкладу.

ДОКУМЕНТИ. Для отримання грошей вкладникові необхідно надати: депозитний договір, паспорт та довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та їх копії.

НОВІ ДЕПОЗИТИ. За бажанням вкладника він може не отримувати гроші готівкою, а переоформити повністю або частково депозит в «Ощадбанку» (схоронність вкладів в ньому, на відміну від «Родовіду», гарантується державою).
За матеріалами segodnya.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!