Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Платити штраф за порушення правил дорожнього руху треба вчасно - інакше він подвоюється!
 
15-09-2010, 23:24  Суспільство

Платити штраф за порушення правил дорожнього руху треба вчасно - інакше він подвоюється!

 
Штраф повинен бути сплачений порушником не пізніше п'ятнадцяти днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження або опротестування такої постанови - не пізніше п'ятнадцяти днів з дня повідомлення про залишення скарги або протесту без задоволення.

0



Сплатити штраф після набрання чинності постанови - справжня проблема. У постанові інспектора ДАІ не вказані реквізити, за якими водій повинен платити. Щоб їх дізнатися, водій повинен зайти на сайт Держказначейства, знайти у відповідному розділі реквізити районного казначейства, вписати їх у квитанцію, після чого йти в касу.

Не встиг - плати в подвійному розмірі. У разі несплати правопорушником штрафу протягом цього терміну, постанова про накладення штрафу надсилається у виконавчу службу для примусового виконання.

Слід зазначити, що постанова про накладення адміністративного стягнення не підлягає виконанню, якщо воно не було звернено до примусового виконання протягом трьох місяців з дня винесення. Однак практиці майже невідомі випадки, коли держорган або суд не подавав виконавчий лист до виконавчої служби вчасно, через що штраф «аж горів». Тому сподіватися на забудькуватість чиновників не варто.

Багатьох водіїв дивує сума штрафу, зазначена в постанові про відкриття виконавчого провадження, яке приходить їм поштою через кілька місяців після зустрічі з даїшником. Сума ця подвоюється, згідно зі ст. 308 КпАП. Так держава карає за небажання виконувати постанову добровільно. Крім того, не варто забувати, що сплатити штраф потрібно протягом семи днів після винесення постанови про відкриття виконавчого провадження. Після закінчення цих семи днів потрібно буде сплатити ще й виконавчий збір - 10% від суми штрафу.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!