Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Українець буде платити за світло і за себе, і за сусіда
 
30-03-2011, 00:42  Суспільство

Українець буде платити за світло і за себе, і за сусіда

 
НКРЕ зобов'язує ОСББ встановлювати єдині лічильники на електрика в будинках

Українець буде платити за світло і за себе, і за сусіда



Реформування системи житлово-комунального господарства України є однією з найважливіших сторін економічних реформ в Україні і це питання знаходиться під особистим контролем Президента України Віктора Януковича.

Про це сьогодні, 29 березня, в ході Міжнародної конференції «Розвиток об'єднань власників багатоквартирних будинків (ОСББ) в контексті реалізації реформи ЖКГ в Україну» повідомив віце-прем'єр-міністр України з питань регіональної політики - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Україна Віктор Тихонов. За його словами, на сьогоднішній день йде систематизація всієї нормативної бази для створення сприятливих умов щодо створення ОСББ, як найважливішого аспекту реформування галузі.

«У Комітеті з реформ, по суті, два питання - реформування міжбюджетних відносин та реформування ЖКГ. Це йде в розрізі як раз створення ОСББ ... Справа в тому, що за весь цей час було створено стільки підзаконних актів, постанов урядів, законів, які на сьогоднішній день гальмують створення таких об'єднань. Потрібно змінити цілий ряд законних, підзаконних актів і постанов, у тому числі й Національної комісії з регулювання електроенергетики України (НКРЕ) », - заявив Віктор Тихонов.

Зокрема, коментуючи позицію НКРЕ в питанні діяльності ОСББ, Віктор Тихонов відзначив наступне: «НКРЕ намагається якісь свої невирішені питання перекласти на ці маленькі об'єднання. Наприклад, енергетики сьогодні борються з крадіжками електроенергії з кожною квартирою. Зараз же вони змушують ставити один лічильник в будинку і, мовляв, звітуйте в цілому, а це вже ваші проблеми, хто платить, а хто не платить. Здавалося б, що це питання маленьке, але воно гальмує розвиток ОСББ ... У каламутній воді може воно й простіше, коли не вирішені питання ».

Таким чином, ініціатива енергетиків з установки таких лічильників додатково ляже тягарем на споживчі гаманці - добропорядні мешканці багатоквартирних будинків будуть змушені фактично оплачувати тарифи за електроенергію не тільки за себе, але і за злісних неплатників. На останніх, нагадаємо, через припинення введення Житлового кодексу важко знайти управу.

Нагадаємо, за розрахунками Національного банку України, очікується підвищення тарифів на електроенергію для населення - на 20% у квітні та на 10% у червні 2011 р. У 2012 році НБУ прогнозує підвищення кожні півроку на 10% - до повного покриття собівартості.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!