Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як правильно вибрати сонцезахисні окуляри
 
11-04-2011, 23:25  Суспільство

Як правильно вибрати сонцезахисні окуляри

 
Зовсім скоро весна повністю вступить в свої права і яскраве весняне сонце позбавить всіх від поганого настрою і депресій, які переслідували українців довгі зимові місяці. Але не можна забувати про те, що попадання на сітківку прямих променів може пошкодити зір. А неякісні підробки сонцезахисної оптики - можуть і зовсім викликати серйозні захворювання очей.

'Як



Дешева оптика - шлях до короткозорості

Зараз ринок пропонує божевільний вибір окулярів. Їх можна купити за якісь 50-60 гривень, просто на розкладці неподалік від метро. Однак за якість такого товару ніхто не ручається.

Справа в тому, що в більшості окулярів, які продають нелегальні торговці, відсутні фільтри ультрафіолетових променів. Таким чином, дешеві окуляри тільки піддають очей людини зайвому впливу яскравого і шкідливого світла.

«Проблема дешевої оптики в основному в тому, що вона дає чисто візуальний ефект захисту. Тобто на перший погляд сонце не сліпить очі навіть у дешевих окулярах з темно-сірими лінзами. Але це оманливий ефект. Зіниця в затемненні все одно розширюється і таким чином в око потрапляє значно більше ультрафіолету, ніж в умовах, коли око не озброєне. При цьому шкідливі промені негативно позначаються на здоров'ї сітківки та призводять до зниження зору », - говорить лікар-офтальмолог, консультант одного зі столичних салонів оптики Марія Рябова.

З цього робимо перший висновок: вибирати сонцезахисні окуляри потрібно тільки в салонах оптики. Так, у цьому випадку доведеться витратити більшу суму, ніж на підроблений іменитий бренд, зате якість буде гарантовано.

Надійно закриваємо очі

Важливо, зробити правильний вибір і у формі окулярів. З одного боку, хочеться йти за модними тенденціями і бути в струмені, з іншого - окуляри повинні обов'язково підходити до форми обличчя. Але в першу чергу форма лінзи повинна бути такою, яка зможе вберегти очі від попадання сонячного променя.

Навряд чи для такої мети підійдуть окуляри спортивного типу. Вузькі і обтічні, вони швидше призначені для захисту від вітру при їзді на велосипеді, ніж від ультрафіолету.

«Через щілини в очі періодично потрапляє сонце і зіниці постійно доводиться пристосовуватися до нового варіанту освітлення, - говорить Марія Рябова, - це напружує зір і може викликати м'язовий спазм. Ідеальна форма - та, яка повністю закриє очі. У минулому році в моді були величезні окуляри-бабки. Вони краще всього захищають зір ».

Звідси випливає другий висновок: бігти за модою все ж таки варто, але в міру. Вибираємо окуляри з великими лінзами і такі що як можна більш щільно прилягають до надбрівних дуг.

Світ у рожевих окулярах не ідеальний

Кому ж не хочеться носити рожеві окуляри? Здавалося б і життя яскравіше і природа навколо красивіше. Але виявляється, що іноземні психологи давно прийшли до висновку. Носити окуляри фіолетового, червоного і рожевого кольорів шкідливо - вони сильно впливають на психіку і дратують свого володаря.

«Кращі кольори лінз, які не впливають ні на зір ні на психіку - це зелені і сірі. До речі, краще вибирати окуляри з поляризацією (захистом від відблисків), щоб уникнути різких яскравих відображень, - радить офтальмолог Марія Рябова. - Вважається, що такі ж гарні для зору жовті окуляри, але вони підходять лише для похмурого дня ».

Варто відзначити, що носити окуляри, при правильному їх виборі можна всім. Але в підборі оптики особливо обережними повинні бути хворі глаукомою. Їм краще вибирати зелені окуляри, а перед придбанням проконсультуватися з лікарем. Дуже темні лінзи можуть погіршити стан хворого. Також обережно вибирати окуляри потрібно тим, хто страждає на катаракту.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!