Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як правильно засмагати
 
13-04-2011, 00:34  Суспільство

Як правильно засмагати

 
Дерматологи всього світу в один голос стверджують, що сонце самим згубним чином впливає на шкіру - давно доведено, що ультрафіолет не тільки прискорює процес старіння шкіри, викликаючи передчасну поява зморшок.
Дуже важливо дотримуватися основних правил засмаги - вони допоможуть запобігти безлічі проблем зі шкірою.
Сонцезахисна косметика: користь чи шкода?

0



Кількість сонцезахисних засобів для шкіри, що випускаються сьогодні косметичними брендами, вимірюється сотнями - що, втім, цілком логічно, якщо врахувати, що дерматологи і косметологи оголосили ультрафіолет ворогом № 1 для шкіри. Саме тому постійне використання сонцезахисної косметики - головне правило засмаги. Однак сонцезахисні засоби - далеко не цілком невинна категорія косметики: в деяких випадках вони можуть завдати шкірі не меншої шкоди.

Природний захист шкіри від ультрафіолетового випромінювання - пігмент меланін, вироблення якого збільшується під впливом сонячного світла. Меланін абсорбує ультрафіолетове випромінювання і розсіює сонячну енергію, перетворюючи її в нешкідливе тепло і, тим самим, запобігаючи пошкодження шкіри. Хімічні сполуки, що входять до складу сонцезахисної косметики, тим часом, не здатні перетворювати енергію також ефективно, як меланін, і проникнення інгредієнтів сонцезахисного засобу в нижні шари шкіри збільшує кількість вільних радикалів. Крім того, багато сонцезахисних засобфі містять хімічні сполуки, здатні викликати алергічну реакцію.

Жінкам, що не бояться пов'язаних із засмагою ризиків, дерматологи рекомендують дотримуватися наступних правил при використанні сонцезахисної косметики:
Сонцезахисний крем або лосьйон повинні блокувати ультрафіолетове випромінювання спектрів А і B. Формула сонцезахисного засобу обов'язково повинна бути гіпоалергенною і некомедогенною, щоб не викликати роздратування шкіри чи засмічення пор.
Сонцезахисний засіб необхідно наносити досить товстим шаром, ні в якому разі не економлячи на нанесенні.
Наносити сонцезахисний крем або лосьйон необхідно за п'ятнадцять - тридцять хвилин до виходу на сонце; заново наносити сонцезахисний засіб потрібно після купання або іншої активності, що викликає потовиділення.
Додатковий захист шкіри обличчя і очей від ультрафіолету - сонцезахисні окуляри і капелюх з широкими полями.
Вибираючи сонцезахисну косметику, необхідно враховувати тип шкіри - чим світліше шкіра, чим вище повинен бути рівень захисту від ультрафіолету SPF. Так, наприклад, для власниць світлої шкіри оптимальний варіант - сонцезахисний засіб з SPF від тридцяти і вище.


Правильна засмага: де і коли?
Крім використання сонцезахисної косметики, є і ще одне, не менш важливе правило - загоряти необхідно тільки в певний час. Найбільшу інтенсивність сонячні промені мають в проміжок з десятої ранку до шістнадцяти вечора - тому в цей час від засмаги краще відмовитися, інакше дуже високий ризик відразу ж заробити сонячний опік.

Оптимальний час для засмаги - з дев'яти до одинадцяти ранку і з шістнадцяти до дев'ятнадцяти вечора, в цей час ультрафіолетове випромінювання менш інтенсивне, але достатнє для придбання рівної золотистої засмаги. Крім того, необхідно пам'ятати, що збільшувати тривалість сонячних ванн краще поступово - особливо, якщо після тривалої зими шкіра ще не звикла до інтенсивного ультрафіолетового випромінювання.

Найкраще місце для швидкої засмаги - це, зрозуміло, пляж: поруч з водоймою повітря відрізняється підвищеною вологістю, що частково компенсує втрату шкірою вологи в результаті дії сонця. Крім того, водна поверхня, відображаючи промені сонця, підсилює їх дію - а значить, шкіра швидше придбає золотаво-коричневий відтінок.
Джерело: interlinks.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!