Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 7 порад батькам у розвитку дитини
 
28-04-2011, 23:32  Суспільство

7 порад батькам у розвитку дитини

 
Виховуємо дітей правильно

7 порад батькам у розвитку дитини



1. Завжди давайте дитині можливість висловитися. Маленькі діти часто розповідають історії в хаотичному порядку: справа наліво і знизу вгору, починаючи з середини, продовжуючи фіналом та закінчуючи зав'язкою. Нічого страшного, з часом дитина обов'язково освоїть нехитрі прийоми сценариста.

2. Допомагайте малюкові розставляти тимчасові орієнтири. Як можна частіше розповідайте дитині історії в минулому часі і говорите про плани на майбутнє.

3. Обговорюйте прочитану казку або побачений мультфільм. Якщо малюк знає, що мама обов'язково запитає його, який персонаж йому сподобався найбільше і чому, він постарається запам'ятати, про що піде мова в книзі або на екрані.

4. Показуйте малюку картинки. Якщо ви збираєтеся поїхати влітку на море, знайдіть у сімейному альбомі чи журналі зображення морського пейзажу і пляжу.

5. Розучуйте з малюком лічилки, пісеньки та вірші. Але цей прекрасний спосіб тренувати пам'ять для малюка повинен передусім залишатися веселою грою. Не потрібно влаштовувати примусові репетиції і робити круглі очі, якщо малюк забув кілька слів.

6. Стимулюйте всі 5 почуттів малюка, а не тільки зір і слух.

7. Грайте якомога частіше. Наприклад, запропонуєте малюкові за 15-20 секунд запам'ятати 5 предметів, які ви попередньо поклали на піднос. Попросіть його відвернутися, приберіть один предмет, решту перетасуйте. А тепер попросіть його назвати відсутній об'єкт.
За матеріалами dytyna.info
Зображення з сайту niagan.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!