Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Майже 90% українців хочуть змінити професію
 
8-07-2011, 23:55  Суспільство

Майже 90% українців хочуть змінити професію

 
87% працівників в Україні хотіли б перекваліфікуватися, спробувати нову професію, або ж зайнятися чимось кардинально іншим.

Майже 90% українців хочуть змінити професію



Про це свідчать опитування на трудових порталах. Найчастіше це трапляється, коли робітники «засиджуються» на роботі в одній сфері більше 4-х років.

Оперативно отримати нову спеціальність, пройти професійну підготовку, перепідготовку або підвищити кваліфікацію можна за допомогою державної служби зайнятості. Для таких цілей там створили власну мережу центрів професійного навчання дорослого населення за робітничими професіями - найбільш затребуваним сьогодні на ринку праці.

Навчання здійснюється за десятками спеціальностей і професійних напрямів. Навчання здійснюється на новітній техніці і при використанні сучасних технологій, аналогічних тим, які використовуються на виробництві. Сама навчальна програма узгоджується з роботодавцями, які вже давно чекають цих фахівців, говорить начальник відділу організації профнавчання Державного центру зайнятості Ніна Денисова.

«Ми беремо на себе зобов'язання підібрати людину на навчання під конкретне замовлення роботодавця. Перед працевлаштуванням роботодавець бере слухача до себе на виробничу практику, для того, щоб людина могла адаптуватися в колективі, вивчити необхідні технології, якими буде користуватися при виконанні своїх безпосередніх обов'язків », - говорить Денисова.

Зараз потреба в робочих спеціальностях складає близько 60% від усіх існуючих вакансій. Лише 35% пропозицій на ринку праці стосується фахівців з вищою освітою, кажуть фахівці. Торік профнавчання за сприяння служби зайнятості пройшло більше 200 тис. безробітних. У центрах професійно-технічної освіти служби зайнятості безробітні слухачі отримують належну їм матеріальну допомогу, а також, компенсацію витрат на проїзд та проживання. Іногородні тут живуть в комфортабельному затишному гуртожитку. Усі витрати на навчання безробітних покладені на страховий Фонд на випадок безробіття.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!