Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » «Хенкель Академія»: підсумки 2009 року.
 
12-03-2010, 10:22  Суспільство

«Хенкель Академія»: підсумки 2009 року.

 
«Хенкель Академія»: підсумки 2009 року.

«Хенкель Академія»: підсумки 2009 року.


2 березня 2010 року на базі Житомирського обласного навчально-практичного центру компанія «Хенкель Баутехнік (Україна)» підвела підсумки освітнього проекту «Хенкель Академія» за 2009 рік. За круглим столом своє бачення розвитку професійної освіти в Україні висловили гості з Міністерства освіти, Міністерства праці та соціальної політики, представники Житомирської облдержадміністрації. В ході презентації обговорювалася тема участі провідних компаній в процесі удосконалення підготовки кадрів будівельної галузі у вищих і середніх спеціалізованих навчальних закладах України на прикладі проекту «Хенкель Академія».
«Хенкель Академія»: підсумки 2009 року.


На даний момент в Україні працюють 27 регіональних навчальних центрів компанії. Розроблено програми спеціалізованих навчальних курсів, видана об'ємна навчально-методична документація, яка дозволяє кожному слухачеві «Хенкель Академії», залежно від його базової підготовки, отримати міцні знання з будівельних матеріалів ТМ Ceresit і ТМ Thomsit, конструктивних рішень і технологій їх застосування.

За 2009 рік навчанням в рамках діяльності проекту охоплено майже 17 тисяч чоловік з числа студентів вищих та професійно-технічних навчальних закладів, працівників будівельних організацій і осіб, які перебувають на обліку в центрах зайнятості. Третина з них отримали робітничу професію на рівні державних вимог до кваліфікації.
«Хенкель Академія»: підсумки 2009 року.


«Якість - головна складова нашої роботи», - вважає Наталія Іваній, координатор освітніх проектів компанії «Хенкель Баутехнік (Україна)».

Цього року завдяки сприянню «Хенкель Академії» до Державного класифікатора ДК 003-2005 внесли нову професію - «монтажник систем утеплення будівель», якій присвоїли код 7129.

В рамках діяльності проекту «Хенкель Академія» були організовані заняття, на яких слухачі знайомилися з продуктами компанії, вивчали технологію їх застосування та освоювали практичні прийоми роботи. Кожен учасник міг відчути себе в ролі будівельника-професіонала, утеплюючи фасад або займаючись його декоративною обробкою. Всі «практиканти» працювали в спецодязі, використовуючи матеріали компанії та професійний будівельний інструмент. Спільно з Міністерством освіти і науки було проведено Всеукраїнський конкурс профмайстерності лицювальник-плиточник. У конкурсі застосовувалися матеріали ТМ Ceresit. Також в Луганську і Сарнах Рівненської області проведені тренінги з гідроізоляції та влаштування підлог.
«Хенкель Академія»: підсумки 2009 року.


Спільно з Міністерством освіти і науки організовано стажування викладачів спеціальних дисциплін і майстрів виробничого навчання всіх областей. Вона проходить на базі Житомирського обласного навчально-практичного центру - кращого центру за результатами щорічної рейтингової оцінки.

Навчальні заклади, які зайняті в проекті «Хенкель Академія», тісно співпрацюють з регіональними центрами зайнятості. Курси «Хенкель Академії» надають безробітним можливість придбати професію, що користується попитом на ринку праці і працевлаштуватися в будівельних компаніях.

За матеріалами sostav.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!