Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » А ви знаєте, як правильно укладати волосся?
 
20-08-2011, 22:02  Суспільство

А ви знаєте, як правильно укладати волосся?

 
Сучасні методи укладання дозволяють надати волоссю практично будь-яку форму. Але, скільки б не було в світі зачісок, яку з них можна віднести до одного з чотирьох типів: переднього, зворотнього, концентрованого або ацентрального.

0




Класифікація зачісок


У зачісках переднього типу волосся з скроневої і потиличної областей укладають на тім'яну область в напрямку обличчя. Якщо волосся досить довге, щоб покрити тім'я, то така зачіска досить ефектна.

Якщо волосся з передньої частини голови і скронь зачесане назад, таку зачіску називають зачіскою зворотного типу. Оскільки в таких зачісках довжина волосся може бути різною, і не потрібно ретельно стежити за укладанням, цей тип зачісок застосовують найчастіше.

На відміну від зачіски переднього типу в концентрованій зачісці волосся зачісують не вперед, а вгору, до верхівки. Зачіску такого типу можна виконати, тільки якщо волосся на потилиці володіє достатньою довжиною.

Ацентральні, або, як їх ще називають, спадаючі зачіски, теж вельми популярні зважаючи на їх простоту. У цій зачісці в якому напрямку волосся росте, у тому його і розчісують. У зачісці такого типу волосся може бути будь-якої довжини, крім чубчика. Інакше вона просто буде закривати обличчя.

Види укладання

Завершити зачіску можна різними способами. Є кілька способів укладання волосся:

• холодна укладка пальцями за допомогою гребінця і укладання за допомогою бігудів;
• повітряне укладання з допомогою щітки і фена;
• гаряче укладання щипцями;
• комбінована укладка різними способами.

Холодне укладання волосся гребінцем і пальцями

Без сумніву, це самий древній спосіб укладання. Він не пошкоджує волосся. Зате дозволяє довільно змінювати ширину і глибину хвиль.

Укладання волосся за допомогою бігудів

Укладання за допомогою бігудів рекомендують тоді, коли волосся швидко вбирає вологу і швидко висихає, а також, якщо воно податливе.

Волосся, укладені за допомогою бігудів, зберігає форму набагато довше, ніж при використанні фена.

Укладання волосся щіткою і ручним феном

Завдяки сушінню волосся ручним феном, коріння волосся випрямляється, і волосся можна укласти щіткою в бажаних напрямках. Зачіска зберігається кілька днів.

Якщо при сушінні волосся струмінь повітря з фену направити спочатку знизу вгору, а потім зверху вниз, то волосся стане пишніше.

Після миття голови укладіть трохи підсохле волосся в свою звичайну зачіску. Це дозволить істотно полегшити його укладання на наступний день.

Укладання щипцями

Професійні перукарі часто використовують нагріті щипці для роботи з волоссям. Завдяки щипцями вони можуть завдати гофрований малюнок на пасмах волосся або вирівняти волосся.

Однак часте використання гарячого укладання може завдати волоссю шкоди.

Термічна завивка

Перманент, або термічну завивку, можна робити, тільки якщо є спеціальне обладнання, що дозволяє підтримувати точну температуру нагрівання волосся.

Залежно від джерела температури розрізняють два способи термічної завивки: паровий і електричний.

Начісування

Є ще дві операції, які можна віднести до способів укладання волосся - начісуваня і тупірування. І та, і інша операції - це збивання волосся в пасмі, що виконується за допомогою гребінця. Тільки при начісуванні волосся щільно збивають і з внутрішньої, і з зовнішньої сторін пасма, в той час як при тупіруванні - тільки з внутрішньої сторони.

Такі основні способи укладання волосся. Тепер, знаючи їх, ви можете самі створити собі бажану зачіску.


За матеріалами: ШколаЖизни.ру

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!