Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Прокуратура дасть оцінку інциденту з продажем землі Житомирського ботанічного саду після її продажу
 
26-08-2011, 17:09  Суспільство

Прокуратура дасть оцінку інциденту з продажем землі Житомирського ботанічного саду після її продажу

 
Прокуратура зможе дати юридичну оцінку продажу землі Ботанічного саду тільки після відповідних рішень місцевої влади, повідомляє прокурор Житомирської області Микола Франтовський.

Прокуратура дасть оцінку інциденту з продажем землі Житомирського ботанічного саду після її продажу



За словами Миколи Франтовського, в інтерв'ю журналісту Житомир.info, прокуратура не може оцінювати наміри, юридичній оцінці можуть піддаватися виключно дії.

- Я, як прокурор, можу говорити і давати оцінку тільки після того, коли вже відбулися дії, коли є рішення. Я повинен перевірити його законність. Як такого рішення немає, є тільки розмови, є проекти. Прокурор не має права вносити документи реагування на проекти або на наміри. Дати оцінку - законне чи незаконне рішення ми не можемо, поки не перевіримо повністю документи. Ми подивимося: наскільки в реальності ця земля належить Ботанічному саду, наскільки законна її передача від міністерства, наскільки законно він (Агроуніверситет) відмовився від землі на користь міста, наскільки законною буде процедура проведення конкурсу, - каже Франтовський.

Прокурор стверджує, що основним питанням для з'ясування, на сьогоднішній момент є те, наскільки важлива земля, яку хочуть віддати «Епіцентру», для Житомира і для Ботанічного саду.

- Мені не хотілося б, щоб депутати, посадові особи та інші особи, які трактують ці питання, завчасно піднімали шум. Потрібно проаналізувати: відводи землі, проекти. Я не підтримую ні прихильників будівництва, ні супротивників. Я - юрист і поки не побачу документи, не можу сказати, законно це чи ні, - сказав Микола Франтовський.

Так само Франтовський зазначив, що на Житомирщині майже кожен другий злочин, пов'язаний з корупцією, стосується шахрайства в земельній сфері. Окрім виявлення і розслідування фактів корупції в Житомирській області, прокурор вважає за необхідне і обов'язкове відшкодування збитків.

У прокуратурі області з першого липня створено новий підрозділ, якому підпорядковані всі питання, пов'язані з протидією корупції в Житомирському регіоні.
Фото з сайту НашЖитомир.Net
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!