Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Київській та Житомирській областях відзначать кожне зрубане дерево
 
14-09-2011, 14:50  Суспільство

У Київській та Житомирській областях відзначать кожне зрубане дерево

 
Для того, щоб припинити браконьєрську вирубку лісів в Україні, кожне спиляне дерево буде мати індивідуальний номер - штрих-код. Відсутність цих знаків і виявить крадену деревину, яку буде перевіряти і лісова охорона, і ДАІ.

У Київській та Житомирській областях відзначать кожне зрубане дерево



Цей проект починає впроваджуватися в Київській та Житомирській областях, а через рік-два запрацює і по всій території Україні.

Штрих-код наноситься за допомогою спеціального молотка, який залишає слід на зрубі. На молоток кріпиться бирка з індивідуальним кодом для кожного дерева. Бирка встановлюється на молоток з «магазина бирок» - спеціального пристрою.

Співробітники лісової охорони будуть мати кишеньковий комп'ютер, в якому код на екрані повинен співпадати з кодом бирки. Про те, що деревина крадена, покаже відсутність коду на екрані або його розбіжність.

На один лісгосп необхідно 250 тисяч гривень, щоб придбати повний комплект обладнання. Всього в Україні налічується 194 лісгоспи. Підраховано, що Україна кожен рік втрачає близько 192 мільйонів гривень на браконьєрському вирубуванню лісу, так що проект в 27 млн. гривень буде виправданий. Оплачувати ноу-хау буде Агентство лісових ресурсів, а не держбюджет.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!