Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як зупинити спонтанні покупки: 10 порад
 
7-10-2011, 04:30  Суспільство

Як зупинити спонтанні покупки: 10 порад

 
Спонтанні покупки - це те, що більшість людей робить принаймні раз на рік. Мабуть, щось визначене в нашому способі життя змушує нас робити подібного роду речі, і це означає, що існує безліч методів, як з цим боротися.

'Як



Деякі з наступних 10 рад не спрацюють для декого, але повинні допомогти більшості.



1. Візьми з собою друга, який не любить шопінг
Якщо ти збираєшся в торговий центр за певною річчю, візьми з собою завзятого шопера. Але, якщо ти хочеш провести день, виконуючи доручення і в тебе немає на умі чогось визначено, що ти хотіла б купити, запроси в компанію подругу-антішопера. Вона допоможе зосередитися на завданні і, в разі чого, відрадить від покупки непотрібної речі. Потрібен хтось хто скаже в потрібний момент: "Ну і що ти збираєшся з цим робити?!"

2. Позбудься розсилки каталогів товарів, які тобі не потрібні
Каталоги можуть бути великою спокусою. Зазвичай на задній сторінці каталогу завжди є безкоштовний телефон. Вам буде потрібно всього лише пару хвилин, щоб подзвонити і попросити відмінити підписку.

3. Не займайся покупками на голодний шлунок
Ось ти стоїш з візком, повним різних продуктів, які тобі зовсім не потрібні. Причому не важливо, пішла ти купувати продукти харчування або приладдя для ванни або туалету. Цей відділ з цукерками наче сам тебе знаходить щоразу. Таке відчуття, що тобі не встояти перед батончиком, коли живіт починає гурчати. Краще тримай запас маленьких батончиків з мюслі в своїй машині, щоб приборкати раптовий голод. Це заощадить купу грошей!

4. Залиш деякі покупки "на потім"
Спробуй обдурити себе і вирішити купити що-небудь наступного разу. Ти швидше за все будеш здивована тим, як добре працює цей прийом. Коли ти дивишся на предмет, який тобі не потрібен, але ти його хочеш, просто скажи собі, що запишеш його в список покупок на наступному тижні і перевіриш, чи хочеш ти його так само, як минулого разу.

5. Склади і йди певного бюджету
Іноді з бюджетом трапляються проблеми через такі випадки, коли відбувається щось несподіване, і необхідно було швидко переключитися, щоб врятувати становище. Проте, створення і дотримання плану бюджету може спрацювати для деяких людей. Перш ніж піти за покупками, необхідно звіритися зі своїм планом, щоб знати скільки ти можеш витратити сьогодні. Однак, раптовий напад спонтанної покупки може зруйнувати такий план в одну мить.

6. Не ходи за покупками в стані депресії або злості
Шопінг робить більшість людей щасливими, до тих пір поки вони не приїдуть додому і зрозуміють скільки вони витратили і що купили. Спробуй зайняти себе чимось іншим у важкий день. Якщо все ж не можеш встояти і не купити що-небудь, щоб підняти настрій, сходи в бакалію і походи по рядах. Принаймні, ти завжди зможеш з'їсти те, що купила.

7. Визначся з тим, чи потрібен тобі товар або тобі просто хочеться його купити
Річ, яку хочеться придбати, не завжди є тією, яка тобі потрібна. Запитай себе, під яку категорію вона потрапляє, перш ніж приймеш остаточне рішення.

8. Використовуй маленький кошик замість візка
У руках багато не понесеш, а повертатися за візком для того, щоб купити що-небудь просто так, ти навряд чи станеш!

9. Залиш кредитки вдома
Кредитні карти занадто легко використовувати. Якщо ж у тебе все-таки є кредитна карта, зроби її ліміт мінімально можливим. Низький кредитний ліміт допоможе використовувати її тільки в екстрених випадках або коли ти знаєш, що зможеш розплатитися за рахунками. Сильний напад спонтанної покупки зазвичай починається з думки, "Я просто розплачуся кредиткою"

10. Візьми з собою список покупок і дотримуйся його
Він допомагає сфокусуватися тільки на предметах, написаних в ньому, а не на тих, що навколо тебе. До того ж він допомагає згадати, навіщо ти взагалі прийшла в магазин.

Можливо, ці 10 порад допоможуть тобі справитися зі спонтанними покупками і заощадити гроші.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!