Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Хвиля світових страйків: в Римі протестують проти жадібності фінансових інститутів і корпорацій
 
17-10-2011, 13:10  Суспільство

Хвиля світових страйків: в Римі протестують проти жадібності фінансових інститутів і корпорацій

 
Під час заворушень постраждали 70 осіб. 25 людей отримали медичну допомогу на місці біля площі Сан-Джованні ін Латерано, інші доставлені в медустанови італійської столиці.

'Хвиля



Щонайменше троє постраждалих госпіталізовані у важкому стані. Поліція застосувала водомети і сльозогінний газ для розгону погромників, які влаштували пожежу у флігелі будинку міністерства оборони Італії, а також громили магазини і підпалювали автомобілі, у тому числі і поліцейські.

На думку мера Риму Джанні Алеманно, організована група погромників проникла в ряди протестуючих і спровокувала заворушення. Погроми в Римі були організовані анархістської організацією «Чорний блок». Як повідомляє телекомпанія CNN, про це заявили представники італійської поліції. За їхніми словами, сотні анархістів використовували мирну демонстрацію проти жорстких економічних заходів уряду в своїх цілях.

Люди, які приховували свої обличчя лижними масками, кидали пляшки із запальною сумішшю, підпалювали автомобілі, били скло і нападали на поліцейських. За даними римської мерії, в результаті заворушень постраждали щонайменше 70 осіб, у тому числі 40 поліцейських.

Очевидці повідомляють, що тільки в результаті вибуху одного автомобіля двом молодим людям відірвало частини рук. Вони залишилися живі і були доставлені до лікарні. Акція протесту в Римі стала наслідком заворушень в США, де вже кілька тижнів сотні людей виходять на демонстрацію з гаслом «Захопи Уолл-стріт». У ці вихідні до американців приєдналися жителі Італії, Великобританії, Франції, Бельгії, Греції, Іспанії, Німеччини.

У Лондоні відбувся мітинг, на якому виступив засновник Wikileaks Джуліан Ассанж. Там також знайшлися радикали, які спробували штурмувати будівлю фондової біржі, але їм перешкодила поліція. У свою чергу в Німеччині демонстрантів розганяли за допомогою сльозогінного газу. Арешти пройшли і в США, де демонстранти спробували ввірватися в штаб-квартири найбільших банків.

Тим часом близько 80 людей, які протестували вчора на Уолл-стріт були заарештовані за порушення громадського порядку.

Нагадаємо, що в суботу в Брюсселі пройшла велика демонстрація з вимогою стабілізації економіки єврозони.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!