Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Встановлений найбагатший спортсмен за всю історію людства
 
15-08-2010, 23:19  Суспільство

Встановлений найбагатший спортсмен за всю історію людства

 
Найбільш високооплачуваним спортсменом всіх часів і народів є Гай Аппулей Діокл, що жив у II столітті нашої ери в Римі. За свою спортивну кар'єру він заробив суму, рівну сьогодні 15 мільярдів доларів. Цей факт, повідомляє лондонська газета «Дейлі телеграф», встановив професор Університету Чикаго Пітер Страк.

'Встановлений



Тим самим Гай Аппулей Діокл набагато обійшов знаменитого гольфіста Тайгера Вудса, який першим з сучасних спортсменів заробив 1 мільярд доларів. Це сталося в минулому, 2009 році.

Гай Аппулей Діокл був колісничий і виступав у найбільш популярному виді спорту Стародавнього Риму - гонках колісниць - на найбільшому стадіоні тодішнього світу - іподромі «Циркус Максимус», або «Великий цирк». Прибувши до Риму з району сучасної Португалії, він почав свою спортивну кар'єру у 18-річному віці і завершив її в 42 роки. За цей час за свої перемоги він заробив 35863000 120 сестерціїв.

Ця сума викарбувана на знайденому під час розкопок пам'ятнику, який був споруджений на честь чемпіона давньоримських «гонщиків» його «вболівальниками». Цієї суми вистачило б на виплату платні всієї римської армії тодішнього часу протягом 2 місяців.

Зараз Тайгер Вудсу було б потрібно 15 мільярдів доларів для того, щоб фінансувати виплату грошового постачання всім військовослужбовцям сучасних збройних сил США протягом аналогічного періоду. «Вудс і інші нинішні спортсмени можуть вважати себе бідняками в порівнянні із заробітками колісничних в Стародавньому Римі», - заявив Пітер Страк.

При цьому він зауважив, що в Римі не було відрахувань ні від реклами, ні від засобів масової інформації. Гроші спортсмени отримували тільки за участь у змаганнях. Гонки колісниць були в античності дуже небезпечним видом спорту, змагання захмарювалися частою загибеллю візничих.

Проте переможці заробляли величезні суми призових грошей. Їх надавали організатори ігор - багаті римляни, що займали офіційні посади, а потім імператори, вони спонсорували масові видовища, щоб добитися популярності серед населення, передає ИТАР-ТАСС. «Циркус Максимус» вміщав четверту частину населення Риму або 250 тисяч осіб. Довжина іподрому досягала 621 метра, ширина 118 метрів. У заїздах одночасно могли брати участь 12 колісниць. Найбільш популярними були гонки колісниць, запряжених четвіркою коней.

За матеріалами news.mail.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!