Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Он-лайн ігри - лікування робочого стресу?
 
17-10-2011, 23:54  Суспільство

Он-лайн ігри - лікування робочого стресу?

 
Он-лайнові іграшки стали справжнім бичем українських роботодавців та віддушиною офісного планктону, знемагати від неробства на робочому місці. Багато з тих, хто воліє на роботі грати у будь-що, навіть відвідують ресурси, де публікуються новини онлайн ігор, щоб вибрати собі свіжу іграшку або взяти участь в тесті наступної версії гри, яка вже здавалася забутою.

'Он-лайн



Згідно зі статистикою, не менше 70% людей, що працюють в офісі повний робочий день (з 9 до 18), грають у ту чи іншу он-лайн гру. Особливого поширення подібне проведення часу отримало після того, як ігри з'явилися в соціальних мережах (однокласники, фейсбук).

Проте тільки 15% людей з тих, хто грає на роботі, роблять це вдома. Причому це стосується як простих ігор-вбивць часу, так і серйозних розробок, що вимагають певних можливостей комп'ютера та наявності Інтернету.

Чому ж люди грають на роботі, хоча це не є їхнім постійним домашнім хобі? Психологи вважають, що грати на роботі іноді навіть корисно - це дозволяє перемикатися, щоб не «закипіла голова», а також дає можливість ретельніше обдумати рішення якої-небудь проблеми. Адже в процесі гри мозок продовжує обдумувати варіанти стосовно роботи, хоча зовні здається, що людина повністю поглинена грою.

Одвічна проблема сучасного офісного життя - стрес, який обумовлений роботою в замкнутому просторі, складними стосунками в колективі і ієрархічній драбині, а також монотонність виконуваної роботи. Простого «вийти покурити» для того, щоб відволіктися, багатьом вже не вистачає. Тому он-лайн ігри - це наступний етап для того, щоб отримати релакс на роботі, упевнені психологи.

Єдині, хто не згодні з їх думкою - роботодавці, які вважають, що вони не повинні оплачувати чиїсь іграшки в той час, як робота простоює.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!