Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сон стирає неприємні спогади
 
26-11-2011, 20:52  Суспільство

Сон стирає неприємні спогади

 
Як ми справляємося з неприємними спогадами і травматичними подіями в нашому житті? Американські вчені використовували сканування мозку, щоб дізнатися відповідь на це питання ...

'Сон



Експерти з університету Каліфорнії, США, показували волонтерам емоційно наповнені фотографії, а потім, через кілька годин показували їх знову, скануючи при цьому їх мозок. Половині волонтерів дозволили подрімати кілька годин між експериментами.

У результаті виявилося, що у людей, яким вдавалося поспати, знижувалася активність у відділах мозку, що відповідають за емоції. В областях мозку, пов'язаних з раціональним мисленням, активність, навпаки, підвищувалася. У тих, хто не спав, повторний показ фотографій викликав набагато сильніші емоції. Таким чином, сон, і, особливо, його швидка фаза, відіграють особливу роль в обробці спогадів.

«Під час фази швидкого сну у нас в мозку знижується рівень норадреналіну - речовини, пов'язаної зі стресом. Перероблений в такому і безпечному з нейрохімічної точки зору середовищі, негативний досвід пом'якшується і викликає у нас менше емоцій », - пояснюють учені. Можливо, саме тому вранці ми відчуваємо себе краще і готові ефективніше боротися з неприємностями.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!