Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » «Мовчання ягнят» або Чому житомирська влада не говорить про страйк ТТУ
 
21-12-2011, 20:33  Суспільство

«Мовчання ягнят» або Чому житомирська влада не говорить про страйк ТТУ

 
З 6 ранку 21 грудня трамваї і тролейбуси Житомира стоять у депо. Інтернет заповнюють повідомлення про страйк Житомирського ТТУ.

'«Мовчання



Вечоріло ... На офіційних сайтах Житомирської мерії та облдержадміністрації немає ніякої інформації про страйк і діях влади, прес-служби мовчать.

Мабуть, страйк простих робітників, які кілька місяців не отримую зарплату, не є інформаційним приводом. І те, що у пенсіонерів сьогодні «день здоров'я» або незапланованих витрат на проїзд в маршрутці-теж не привід. І навіть школярі, з якими так любить фотографуватися мер Дебой і багато з яких сьогодні в школу йшли пішки, тому що дитині важко втиснутися в щільно забиту маршрутку - це не привід вийти в інформаційний простір і розповісти, коли ж все наладиться.

Схоже, мер Дебой виходить «в ефір» тільки за заздалегідь запланованим інформаційним приводам, яких прес-служба мерії обіцяла по 50 кожен місяць, або ж заради «збереження обличчя». Наприклад, коли прокуратура вже опротестувала рішення сесії міськради про виділення грошей на автомобіль, але ще не опублікувала своє рішення, а мер виступає в ефірі телеканалу і «рве сорочку», мовляв, не треба мені грошей на авто, я в кредит візьму, за свої кревні.

Але повернемося до страйку. Мабуть, наші «керманічі» розраховували, що терпіння у людей безмежне і його можна тягнути як гуму, обіцяючи, обіцяючи, обіцяючи ... І якщо гроші дійсно кілька днів тому прийшли в казначейство, то чому не можна було прискорити процес їх перерахування на рахунки ТТУ? Адже водії та кондуктори чітко називали дату, до якої згодні «потерпіти». Вірніше, дату озвучив особисто губернатор Сергій Рижук на зборах працівників ТТУ - 15-17 грудня.

А якщо гроші з держбюджету в казначейство не надійшли, то прокуратура міста пропонує меру скликати позачергову сесію міськради і виділити гроші на погашення боргів по зарплаті. Тобто у нас мер самостійно може зібрати позачергову сесію тільки для виділення ділянки землі під будівництво «Епіцентру», але ніяк для вирішення проблем мешканців міста.

Та й то правда - до наступних виборів ще далеко і житомиряни поки не стали електоратом. Тому можна почекати, поки борг із виплати зарплат у кількох сотень працівників комунального підприємства, які справно ходять на роботу і обслуговують понад 70% усіх пасажирів, перевалить за 6 млн.гривень. Можна платити людям, у яких сім'ї, діти, майже півроку по 300 грн. на місяць і обіцяти, обіцяти, обіцяти ...

Швидше за все, ситуація до початку наступного тижня розрулиться, частину грошей працівникам ТТУ виплатять, з'являться статті від різних політичних партій та організацій із загальною темою: «це ми допомогли вибити у влади борги по зарплаті».

Ну а поки готуйте гроші на маршрутку - від 1,75 до 2,5 грн., просіть сусідів і знайомих підвезти дитину до школи, радьте старшим родичам не відходити далеко від дому і купувати продукти не на Житньому ринку, а в найближчому магазині, і користуватися водою з крана, а не з джерела.

І святкового всім настрою! Скоро Новий рік .
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!