Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Вчені радять прогулянки замінювати пробіжками
 
10-01-2012, 09:17  Суспільство

Вчені радять прогулянки замінювати пробіжками

 
Група експертів з Університету Північної Кароліни, яку очолює доктор Грегорі Савицький, радить в 2012 році замість піших прогулянок зайнятися легкими пробіжками. За його словами, останній медичний експеримент переконав фахівців, що не дуже швидкий біг насправді менш обтяжливий для людського організму, і при

'Вчені



Г. Савицький пояснив, що біг з помірною швидкістю - близько 2 метрів у секунду - дає можливість литковим м'язам працювати ефективніше, в результаті чого буде підвищена витривалість. Це було доведено проведеним ультразвуковим скануванням м'язів людей, які ходили і бігали на бігових доріжках. У цьому експерименті дослідників цікавило саме момент - яким чином медіальна литковий м'яз приєднується до п'яткової сухожилля.

Механізм дії виявився нескладним: коли п'яткове сухожилля вивільняє енергію, це дозволяє людині рухатися далі. А ось при швидкій ходьбі м'язи напружуються більше, але при цьому вивільняють набагато менше енергії. У результаті витривалість скорочується. Щодо ж бігу м'язи не настільки перевантажуються, вивільняючи набагато більше енергії.

Нагадуємо про більш ранніх дослідженнях фахівців щодо того, що помірна ходьба - не тільки відмінний спосіб поправити здоров'я, але і поліпшити фізичну форму. Як правило, такі рухи безпечні та доступні кожному, а їх ефективність прирівнюється в ефективності тренувань на кардіотренажерах. Однак обов'язково треба пам'ятати про те, що ходьба буде корисна лише тоді, коли вона буде включена в звичний режим дня.

При цьому лікарі рекомендували ходити не менше 30 хвилин на день. Але фізичну форму покращують і 10 хвилин щоденної енергійної ходьби, а швидкість можна визначити самому - це максимальна швидкість, при якій людина може нормально розмовляти, не збиваючись з дихання.

Також раніше лікарі доводили, що самої типовою помилкою під час прискорення кроку є збільшення його довжини, що може призводити до зламу м'язи уздовж передньої частини гомілки. Тому, запевняють вони, кроки повинні бути звичайні, але трохи прискорені. Головне зусилля під час ходьби розвивають саме м'язи задньої сторони ніг, тобто фахівцями було рекомендовано робити більш відштовхування від землі, працюючи стопою одночасно з гомілкою.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!