Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Житомирській області пожежники підпалили ліс
 
6-05-2012, 10:37  Суспільство

В Житомирській області пожежники підпалили ліс

 
28 квітня на базі ДП "Лугинське лісове господарство» Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства проведено тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної надзвичайної ситуації, викликаної лісовими пожежами. Навчання проводилося під керівництвом першого заступника голови Житомирської облдержадміністрації Миколи Олещенко та начальника Територіального управління МНС в області генерал-майора служби цивільного захисту Ігоря Нікітчука.

В Житомирській області пожежники підпалили ліс



Про це повідомили в прес-службі ТУ МНС в Житомирській області.

В ході навчань були відпрацьовані питання організації гасіння пожеж в лісових масивах різними методами, взаємодії підрозділів Територіального управління МНС та Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, органів влади, відповідних спеціалізованих служб на регіональному та місцевому рівнях.

Згідно з легендою лісова пожежа почалася через недбало залишеного багаття після відпочинку на природі. Спочатку пожежа мала низовий характер. Її помітили на спостережних вежах працівники лісового господарства і до місця події направили свої підрозділи пожежної охорони. Працівники лісового господарства приборкували пожежу, використовуючи різноманітні прийоми гасіння лісових пожеж: збивання полум'я на кромці пожежі, засипання його землею, застосування мотообприскувачів, прокладки загороджувальних і опорних мінералізованих смуг, а в разі переростання низової пожежі у верхову - застосовували метод підпалу і зустрічної валки лісу.

У свою чергу підрозділи Коростенського зведеного загону демонстрували один з ефективних методів гасіння лісових пожеж суцільними далекобійними струменями, використовуючи пожежну насосну станцію, стаціонарні лафетні стволи.

Інший етап навчань полягав у демонстрації особливостей розвитку та можливостей гасіння торф'яних пожеж, яке здійснювалося за допомогою екскаватора. Від пожежно-насосної станції, встановленої на водоймі, була прокладена рукавна лінія, по якій канали заповнювалися водою. Працівниками лісової пожежної станції проводилося гасіння умовного торф'яної пожежі на ділянці з глибиною прогоряння до 2 метрів.

Всього до ліквідації пожежі було залучено 12 одиниць основної та спеціальної техніки, понад 70 чоловік особового складу підрозділів Територіального управління, 12 одиниць основної та спеціальної техніки, 120 чоловік особового складу Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, працівники Лугинського райвідділу міліції.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!