Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Політика для фасаду або навіщо Житомиру Wi-Fi в трамваї
 
25-10-2012, 01:54  Суспільство

Політика для фасаду або навіщо Житомиру Wi-Fi в трамваї

 
Очевидно, в бюджеті Житомира дійсно з'явилися зайві гроші. Інакше, мер Житомира не став би так сміливо заявляти про плани реконструкції центральної вулиці Житомира - пішохідної Михайлівській. За оцінками фахівців, повна реконструкція вулиці, де потрібно, в першу чергу міняти продірявилися комунікації, потягне до 15 мільйонів гривень.

'Політика



Роботи по реконструкції були законсервовані через великий обсяг робіт. Мабуть, тоді грошей не вистачало. Потрібно сказати, що за два роки з моменту приходу до влади Володимира Дебоя, реконструкція на вулиці дійсно проводилася, але стосувалася вона виключно будівлі мерії, вірніше, її внутрішньої частини: гранітні підлоги, кодові електронні замки між поверхами, турнікет при вході, нові вікна та двері ... Тріщини на будинку замазали, фасад пофарбували. На весь обсяг робіт з бюджету міста було витрачено не один мільйон гривень. Аргументи для початку процесу «покращення» життя в Житомирі саме з будівлі мерії у Володимира Михайловича були залізні: мовляв, не зустрічати ж іноземних інвесторів в старій будівлі міськради, адже, зустрічають по одягу ...

Ремонт в будівлі мерії закінчений відносно недавно, тепер можна зі спокійною совістю чекати інвесторів і, якщо вони приїдуть, вже можна не побоюватися вдарити обличчям в бруд.

Тепер, за планами мера, до кінця року потрібно звести на Михайлівській тематичні арки, поставити лавочки і замостити вулицю гранітною плиткою. Тоді і реконструкцію можна вважати закінченою. Обіцяний безкоштовний Wi-Fi в центрі Житомира додасть гарного настрою молоді, допоможе створити ілюзію європейського міста для всіх приїжджих і випадкових туристів. От тільки б не забули проектанти передбачити хоч один громадський туалет на Михайлівській, а то в старий водити туристів страшно і небезпечно, а мерія з пристойними і відремонтованими вбиральнями після 18.00 і у вихідні закрита.

До речі, про Wi-Fi. Володимир Михайлович обмовився, що з наступного року він буде і в громадському транспорті. І теж безкоштовний. Очевидно, що слава Вінниці, де з березня цього року безкоштовний Інтернет з'явився в п'яти з 120 трамваях, які курсують містом, не дає спокою міській владі. У травні з'явилася інформація, що Wi-Fi буде вже у всіх нових трамваях «Міражі», які були подаровані Вінниці швейцарцями.

Як відомо, фінансовий стан комунального підприємства муніципального транспорту в Житомирі залишає бажати кращого. Цілком можливо, що поява «халявного» Інтернету приверне в цей вид транспорту платоспроможне населення, а не тільки пенсіонерів-пільговиків, які їздять безкоштовно і, очевидно, в Wi-Fi не потребують. Не зрозуміло також, хто і за чиї гроші встановить обладнання для безкоштовного Інтернету ...

У комунальному господарстві Житомира стільки проблем, що ні грошей, ні мерського терміну не вистачить, щоб привести його у життєздатний стан. Тому влада і не заморочується - йдуть по шляху латання дірок у пожежному порядку, коли вже зволікання «смерті подібне» або загрожує серйозним соціальним вибухом.

Колись системний підхід у вирішенні проблем «комуналки» намагалася використовувати попередній мер Житомира Віра Шелудченко. Але перед виборами мерія вирішила відновити музичний фонтан на Соборній площі, вартістю близько трьох мільйонів бюджетних грошей. Житомиряни начебто і фонтану зраділи, але Шелудченко вдруге мером не стала. Їй цей фонтан досі згадують: незважаючи на тягу до прекрасного - проблеми відсутності води або ями на дорогах геть відбивають охоту милуватися веселкою в потоках води і релаксувати під шум фонтану.

До речі, свій фонтан є і у нинішнього мера Дебоя - він знаходиться на Михайлівській, в зоні реконструкції, так би мовити. Ще роки три тому влада зробила з нього сцену, де тепер під час свят іноді виступає самодіяльність. Поки не почалася «велика Михайлівська реконструкція», може варто відкласти її і вирішити, наприклад, проблему цілодобового водопостачання міста, хоча б холодною водою.

Лариса Бекета, блог на Житомир.info
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!