Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » На Житомирщині пом'януть жертв Голодомору
 
18-11-2012, 18:55  Суспільство

На Житомирщині пом'януть жертв Голодомору

 
На Житомирщині школярів годують стравами, якими українці рятувалися від голоду в 1932-33 роках. Діти не тільки їх їдять, але і самі готують баланду.

'На


Діти в типовому поліському будинку під солом'яною стріхою розуміють, як жилося людям в страшні тридцяті роки. Щоб приготувати щось їстівне, вони повинні знайти на полі колоски, кропиву або набрати листя з дерев. Правда, організатори акції із вшанування жертв Голодомору не зважилися давати дітям гнилу картоплю, мерзлі буряк і трохи змінили рецепти.

"Зазвичай були раді будь-якой їжі, яку можна приготувати. Ми зробимо млинці і зваримо баланду, яка дуже була популярна", - повідомила Інна Величко, директор культурно-мистецького центру "Поліська хата".

Як згадує мешканка село Міське неподалік від Коростишева бабуся Антоніна, якій у 1933 році було шість років, у ті часи за кошик мерзлої картоплі люди були готові віддати що завгодно.

За офіційною інформацією, Голодомор 1932-1933 років на Житомирщині не пережили більше 35 тисяч чоловік. Однак історики впевнені - насправді жертв було значно більше. Більше трьох десятків хуторів і сіл взагалі зникли з карти області. Там вимерли всі мешканці.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!