Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 22 листопада в Житомирі жителі трьох районів області будуть пікетувати обласну раду
 
21-11-2012, 11:50  Суспільство

22 листопада в Житомирі жителі трьох районів області будуть пікетувати обласну раду

 
Мешканці кількох районів мають намір пікетувати Житомирську обласну раду 22 листопада. Пікет заплановано на 9 годину ранку. Люди виступають проти намірів облради дозволити компанії «Надра України» користування надрами Торчинського родовища.

'22


На найближчій сесії Житомирська обласна рада розглядатиме проект рішення про отримання спеціального дозволу на користування надрами Торчинського родовища титанових руд на території Радомишльського, Черняхівського, Коростишівського районів загальною площею 6129 га. Про такий дозволі просить національна акціонерна компанія «Надра України» «Жітомірбуррозвідка».

"Торчинське родовище знаходиться на території багатьох сіл і родючих полів районів та прийняття позитивного рішення по видобутку, призведе не тільки до знищення місцевої екосистеми, забруднення повітря, зневоднення земель, але й до переселення людей з рідних домівок, із землі, де вони народилися, всю життя працювали, виховували дітей. Тільки спільними зусиллями ми зможемо протистояти ненаситним олігархам і корупціонерам, які заради прибутку готові знищити родючі землі, зруйнувати будинки селян і «годувати» всіх обіцянками про світле і заможне майбутнє ", - повідомляють організатори пікету.

Люди бояться, що облрада спробує проштовхнути це питання, як в червні 2012 року, рішення про виділення 30 тисяч гектарів Стремигородського ільменітового родовища.

Як повідомлялось раніше, постійна депутатська комісія обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів одноголосно вирішила відправити питання на доопрацювання, оскільки відсутні рішення районних та сільських рад, угоди землевласників і немає дозволу Держгірпромнагляду.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!