Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Близько сотні людей пікетували сесію облради в Житомирі
 
20-12-2012, 21:06  Суспільство

Близько сотні людей пікетували сесію облради в Житомирі

 
Сьогодні в Житомирі, близько сотні прихильників ВО "Свобода" і представників громад населених пунктів області пікетували сесію Житомирської обласної ради, вимагаючи встановити мораторій на розгляд питань про виділення земель під титанові розробки.

'Близько


Учасники пікету з гаслами спочатку стояли біля будівлі обласної ради на Площі Корольова, а потім зайшли у вестибюль і кілька годин знаходилися там, тримаючи гасла "Ні - титановим кар'єрам!", "Протестуємо проти знищення навколишнього середовища!".

Як розповів журналістам керівник Житомирської обласної організації ВО "Свобода" Сидір Кізін "на цій сесії знову тривали бої на «титановому » фронті, оскільки 12-я сесія облради, яка проходила 22 листопада, не поставила остаточної крапки, вимоги представників громад не були задоволені: обласною радою не було накладено мораторій на розгляд питань про виділення поліських земель під титанові розробки ".

Сесія облради заслухала вимоги пікетувальників, які представили з трибуни співголова Громадського руху опору Врятуємо Полісся! Станіслав Гуменюк та народний депутат України Олександр Мирний. Вони відзначили, що в разі прийняття нових рішень про погодження щодо промислового видобутку титанових руд, Поліссю буде загрожувати екологічна катастрофа.

- Такі рішення - це тільки цвяхи в кришку труни житомирського краю, а не міфічні інвестиції, - зазначив А.Мірний.

У відповідь на вимоги пікетників голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук емоційно закликав С.Гуменюка і А.Мірного "не політизувати це питання" і повідомив, що сесія облради сьогодні ніяких питань по виділенню земель під титанові розробки не розглядатиме.

- Резонансне питання проекту рішення про отримання компанією «Надра України» спеціального дозволу на користування надрами Торчинського родовища титанових руд на території Радомишльського, Черняхівського, Коростишівського районів загальною площею 6 тис. 129 га та інші подібні зараз перебуває у стадії вивчення, - доповнив Рижука голова Житомирського обласної ради Йосип Запаловський.

На сесії повідомили, що в облраді буде створена спеціальна комісія з вивчення проблемних питань розробки в області титанових родовищ. Тільки після цього ряд резонансних проектів рішень облради винесуть на розгляд сесії ради у березні 2013 року.

Як повідомлялося раніше, аналогічний пікет облради відбувся 22 листопада під час її 12-й сесії. Тоді жителі області пікетували облраду на знак протесту проти надання компанії «Надра України» права користування надрами Торчинського родовища, однак після пікетів розгляд цього питання було перенесено.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!