Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Що робити з похміллям???
 
2-01-2010, 03:00  Суспільство / Відпочинок / Медицина

Що робити з похміллям???

 
'Що

«Веселі веселощі, важко з похмілля» - попереджає народна мудрість, яка стає особливо актуальною після святкування Нового року. Головний біль, нудота, сухість у роті і озноб вважаються основними ознаками того, що свято вдалося на славу. А за задоволення, як відомо, треба платити, тому похмільний синдром, викликаний непомірною дегустацією різноманітних алкогольних напоїв - найкраще тому підтвердження. Як пом'якшити наслідки новорічних вливань?

За словами лікарів-наркологів, хворобливий стан на ранок після урочистостей завжди пояснюється передозуванням алкоголю. «За допомогою такої реакції організм людини закликає стримувати своє прагнення до випивки, однак це попередження сприймають до відома далеко не всі, - пояснює фахівець. - Залежно від якості і кількості спожитого напередодні спиртного похмільний синдром може тривати як кілька годин, так і цілу добу, причому повністю запобігти цьому стану не можна, можна лише мінімізувати його прояви».

Колишні гуляки стверджують, що, якщо безпосередньо перед застіллям взяти ложку рослинного масла або з'їсти бутерброд з ікрою, ранкове пробудження буде не таким болісним, проте лікарі цим народним рецептами довіряти не схильні. «Подібний захід може дати лише тимчасовий ефект, - продовжує лікар. - Адже захисна масляна плівка рано чи пізно прорветься і весь випитий за вечір алкоголь одноразово буде всмоктаний в кров через стінки шлунка. Тому перед застіллям краще прийняти кілька таблеток шипучого аспірину або янтарну кислоту, яка має нейтралізуючу дію».
'Що

Втім, якщо уникнути похмілля все-таки не вдалося, завжди можна полегшити його прояв. При цьому не варто забувати, що неправильний опохміл веде до непробудного пияцтва, тому намагатися прийти до тями за допомогою пива або горілки категорично не рекомендується. Похмурий ранок не кращий час і для чаювань: кофеїн, як і алкоголь, сприяє обезводнення, а от кислі фруктові соки або мінералка, які виводять з організму алкоголь, будуть як не можна до речі.

Фахівці радять бути обережнішими і з водними процедурами: при похмілля варто утриматися від відвідування сауни або лазні, обмежившись контрастним душем.

Миттєво поліпшити самопочуття, а заодно заповнити втрачені організмом вітаміни і мінерали та нормалізувати рівень цукру в крові допоможе повноцінний сніданок. Якщо ж сама думка про майбутній прийомі їжі вже викликає огиду, медики радять перекусити будь-яким продуктом з так званого «антипохмільного» меню, до якого входять квашена капуста, курага, банани та картопля.

'Що

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!