Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирській області не перевелись справжні моржі!!!
 
8-01-2010, 17:19  Суспільство / Випадки / Відпочинок / Медицина

У Житомирській області не перевелись справжні моржі!!!

 
'У

7 січня в Бердичеві на річці Гнилоп'ять рано-вранці купалися «моржі».

Їх не лякає снігова заметіль, десятиградусний мороз і те, що температура води - лише 2 градуси тепла. Любителі зимового купання приходять на річку щоранку за будь-яких умов. Хто перший - той готує ополонку, яка за ніч покривається шаром льоду. Бережи здоров'я змолоду - Петро Магалецькій доцільність такої приказки зрозумів ще в 18 років, коли почав приділяти увагу спорту. А моржувати, розповідає, почав у 60-х роках минулого століття. Купався у відкритому водоймищі з серпня, поступово перейшовши до зимового плавання. У моржуванні Петро Станіславович не бачить нічого героїчного, мовляв, це так само природно, як снідати і вмиватися вранці.

«Моржі» з досвідом кажуть, що перед купанням потрібно розігрітися за допомогою фізичних вправ і психологічно налаштуватися. Саме купання займає небагато: 15-20 секунд - і організм отримав свою частку адреналіну та енергії. Тільки досвідчені «моржі» можуть витримати в ній близько хвилини.
'У

Після купання слід переодягнутися в сухе, і можна вирушати додому. Але Петро Магалецькій не поспішає: піднімає гантелі та віджимається, як личить справжньому вчителю фізкультури.

Олександра Парфенюка до моржування спонукав сам організм. Сталося це чотири роки тому. Чоловік спробував - і втягнувся: «Я сам почав, став користуватися своїми методами, читав відповідну літературу, адже просто так не прийдеш, не роздягнешся і не пірнеш».

Зимове купання допомагає зміцнити імунітет, однак воно не є панацеєю від усіх захворювань, кажуть «моржі». Хоча застуди дійсно турбують менше. У цьому за 20 років моржування переконалася Галина Мантель. Жінка сама пірнає і іншим радить: «Ніколи не хворію, раніше постійно ангіни мучили. Тепер все добре і відмінно. Всім раджу, адже можна і в 60 років почати. Головне - не боятися. Раз пірнув, вийшов з води - здорово! Не спіть, а то все проспите! Треба дихати, жити!».

'У

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!