Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Третина яєць в Україні - неякісні.
 
21-02-2010, 11:35  Суспільство

Третина яєць в Україні - неякісні.

 
0

Третина яєць в Україні - неякісні.



Інспектори державного нагляду Держспоживстандарту перевірили за 2009 рік близько 1 мільйона 938 тисяч штук яєць птиці на загальну суму 756 тисяч 774 гривень. Вимогам нормативної документації (НД) не відповідало близько 615 тисяч штук яєць (32%) вартістю 286 тисяч 525 гривень. Всього було проведено 64 перевірки підприємств, під час 55 були встановлені порушення. Про це повідомляє Держспоживстандарт.

Зокрема, 3 підприємства порушили вимоги НД за органолептичними показниками (шкаралупа яєць була забруднена), на 2 - порушені періодичність або обсяг визначення показників безпеки. На 14 перевірених підприємствах було виявлено незадовільне або відсутнє маркування яєць, ящиків (не вказана категорія яєць, нечітка маркування, була відсутня дата сортування, назва виробника). Виявлені порушення на 3 підприємствах стосувалися метрологічних норм і правил (незабезпеченість засобами вимірювальної техніки, їх використання з простроченими термінами повірки), що відповідає НД не було на 2 підприємствах.

Основними причинами порушень вимог НД при виробництві яєць була незадовільна організація періодичного контролю за показниками їх безпеки, неналежний приймальний контроль продукції, недотримання вимог до маркування яєць та транспортної тари, незадовільне метрологічне забезпечення виробництва, незабезпеченість НД.
0


Так, на одному з миколаївських підприємств три партії яєць не відповідали вимогам НД по маркуванню: неправильно були зазначені умови зберігання продукції в холодильній камері, не вказані категорії яєць, був відсутній напис: "Харчові", дата сортування яєць та ін.. В результаті інспектори Держспоживстандарту видали підприємству приписи про усунення порушень, про заборону реалізації партій продукції 3, склали два протоколи про адміністративні правопорушення і застосували штрафні санкції на суму 1 тисяча 375 гривень.

В цілому, протягом 2009 року було видано 34 приписи про заборону реалізації партії яєць, 14 приписів про заборону всієї продукції. Загальна сума штрафів склала 84 тисяч 347 гривень.

За матеріалами: ЛІГАБізнесІнформ.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!