Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Десятка самих агресивних загарбників світу. №4. Бірманські пітони.
 
23-02-2010, 11:30  Суспільство

Десятка самих агресивних загарбників світу. №4. Бірманські пітони.

 

Десятка самих агресивних загарбників світу.
№4. Бірманські пітони.

Десятка самих агресивних загарбників світу.   №4. Бірманські пітони.



У теплому кліматі Флориди прижитися може хто завгодно. Особливо для цього підходять простори заповідника Еверглейдс на заболоченому півдні півострова. Місцеві жителі, вчені й неосвічені, люблять випускати на свободу дивовижних істот, привезених з Африки та Азії. Їх чисельність до недавнього часу успішно регулювали аборигенні алігатори - поки хтось добрий поселив в заповіднику бірманських пітонів. Ненажерливі гади 6-метрової довжини швидко навели в Еверглейдс свій порядок. З 2002 р. зареєстровані десятки випадків розборок між крокодилами та зміями. Одного разу удав проковтнув молодого алігатора, за що той прогризаючи змію черево зсередини. Число бірманських пітонів у Флориді оцінюється в 30 тисяч особин, вони вже з'їли майже всіх місцевих котів. Глобальне потепління сприяє розселення гігантів по південних штатах, до кінця століття третина території США може опинитися у владі лютих змій. Якщо тільки їх не приморозить «бог з машини», як у булгаковської історії про «Фатальні яйця».
Десятка самих агресивних загарбників світу.   №4. Бірманські пітони.


Довідка:
Бірманський пітон (або темний тигровий пітон) - хижа тварина, що вбиває жертву задушенням. Він мешкає у Південній і Південно-східній Азії. Змій може досягати довжини 8 і більше метрів і ваги понад 100 кг (рекорд - 183 кг). Але зазвичай його "ріст" - 5 м, а вага - до 70 кг При цьому його досить часто тримають як домашню тварину. Пітон харчується теплокровними, починаючи від мишей, щурів і курчат, а у дорослому віці вимагає "серйозної" їжі - наприклад, кроликів і курей. У дикій природі великі особні, окрім дрібних гризунів і птиць, полюють на мавп, дрібних оленів, кіз і свиней, інколи нападають на леопардів і навіть крокодилів. ЗМІ повідомляють про випадки нападів бірманських пітонів на людей. Зокрема, у США сталося кілька нещасних випадків із смертельним результатом, коли 3,5-4-метрові "домашні улюбленці" задушили своїх господарів 15-ти і 19-ти років, 20-річного працівника зоопарку, а також дворічну дівчинку.
Десятка самих агресивних загарбників світу.   №4. Бірманські пітони.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!