Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як вижити без солі?
 
1-11-2010, 00:12  Відпочинок

Як вижити без солі?

 
'Як

По-перше, подумайте про те, що споживання солі - це всього лише звичка наших смакових рецепторів. Багатьом людям вдалося виключити сіль зі свого раціону і при цьому не відмовляти собі в гастрономічних вишукуваннях.

По-друге, суворо дотримуйтесь рекомендацій лікаря при складанні меню. Адже сіль сприяє виробленню соляної кислоти в організмі, яка допомагає травленню. При її відсутності переварювання деяких продуктів може викликати непередбачувані (ні, мабуть, саме добре передбачувані) наслідки.
'Як

По-третє, не кидайтеся у крайнощі зопалу. Підійдіть до процесу відучення себе від солі планомірно. Для початку перейдіть на трохи підсолені страви, тільки не залишайтеся на цьому етапі дуже довго. Не забувайте також, що при смаженні солити треба не самі продукти, а масло, в яких вони смажаться. Так ви ніколи не пересолити їжу - продукти вберуть у себе рівно стільки солі, скільки потрібно.

Потім пробуйте несолоні страви заїдати чимось помірно солоним. Слабосоленим сиром, наприклад, або вимоченої бринзою. Цим ви відчуєте справжній смак знайомих страв, при цьому не надто страждаючи від недоліку звичної солі. Поступово кількість «супровідних» інгредієнтів можна скоротити. Або замінити їх на сирі овочі, які теж мають свій власний смак. Якщо їх не солити, звичайно.
'Як

По-четверте, придбайте пароварку. Страви, приготовлені на пару, мають більш яскраво виражений смак, ніж варені або смажені. Так, ви дізнаєтеся, що риба сама по собі має трохи солонуватий смак. А якщо парити її з великою кількістю соковитого цибулі, вона буде навіть не гірше смаженої.
Про використання прянощів говорити не будемо, думаю, це і так зрозуміло. Ну і наостанок, щоб геть-чисто вигнати своє сольове жадання, пам'ятайте, що певна доза солі може стати для людини смертельною (правда, ця доза в різних дослідженнях коливається від 30 г до 1 кг).
'Як

Обговорення дій лікаря виходить за рамки цієї статті. Однак, говорячи про дієту без солі, не можна не сказати, що ще йоги називали сіль виразом, котрий досить давно прижився у нас - «білий ворог». Кажуть, в Європі зараз розгортається ціла кампанія проти солі, подібна кампаніям проти холестерину і тютюну. Тільки от один з найдавніших рецептів омолодження (охоче розкритий відомим Б. В. Болотовим) говорить, що якщо після (зауважте, не під час) кожної їжі розсмоктувати щіпку солі, старі клітини швидше відмирають і замінюються новими завдяки рефлекторному виділенню шлункового соку.
'Як


Що ж, істини рідко знаходять собі місце на околицях, їх непереборно тягне в серединку.

З сіллю або без неї, будьте здорові!

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!